Γρ. Σταμούλης: «Στηρίζουμε την ελληνική αγορά, καταναλώνουμε ελληνικά προϊόντα»

Ένα από τα σημαντικότερα αίτια για την μεγάλη ανεργία που μαστίζει την Ελληνική κοινωνία, είναι η αλόγιστη κατανάλωση εισαγόμενων αγαθών σε βάρος αυτών που παράγονται στην Ελλάδα.  Όσο περισσότερο αγοράζουμε ξένα προϊόντα, τόσο περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο, τόσο περισσότεροι Έλληνες μένουν άνεργοι και αντιμετωπίζουν το φάσμα της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

 

Για τον λόγο αυτό είναι απολύτως απαραίτητο, όλοι οι Έλληνες να προτιμούμε τα Ελληνικά προϊόντα και να στηρίζουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να συμβάλλουμε από την πλευρά μας, ως πολίτες, στην αυτοδύναμη οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και στην βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης όλων μας.

 

Το όφελος που θα έχουμε προτιμώντας τα Ελληνικά προϊόντα, γίνεται κατανοητό από τα παρακάτω:

 

Αν κάθε Έλληνας «στρέψει» 100 ευρώ κάθε μήνα για κατανάλωση Ελληνικών προϊόντων αντί εισαγομένων, θα “πέσουν” στην Ελληνική Οικονομία περίπου 12 δισ. ευρώ και θα δημιουργηθούν περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας, σε μόλις ένα έτος.

 

Τα Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα των αναγκών μας και περιλαμβάνουν αγροτικά προϊόντα, τυποποιημένα τρόφιμα, ποτά, παγωτά, γλυκά, ενδύματα, υποδήματα, απορρυπαντικά, καλλυντικά, φάρμακα, έπιπλα, ηλεκτρικές μικροσυσκευές ηλεκτρολογικό και υδραυλικό εξοπλισμό, υλικά οικοδομής, ασφαλίσεις, τουρισμό και πολλά – πολλά άλλα.

 

Εάν δεν είμαστε σίγουροι αν ένα προϊόν παράγεται στην Ελλάδα, είναι καλό να ρωτάμε, ή να διαβάζουμε στην ετικέτα του αν γράφει πως παρασκευάζεται στην Ελλάδα. Συνήθως, πολλά από αυτά τα προϊόντα έχουν και μια μικρή Ελληνική σημαία, ώστε να ξεχωρίζουν ευκολότερα.

 

Επίσης, αν στο barcode υπάρχει ο κωδικός 5 20 ή 5 21, το προϊόν σε ποσοστό πιθανότητας 95%, είναι ελληνικό.

 

Αγοράζουμε λοιπόν Ελληνικά προϊόντα και υπηρεσίες, ενισχύουμε τις Ελληνικές επιχειρήσεις και φυσικά, «Μένουμε Ελλάδα».

 

Γιατί είναι καθήκον και υποχρέωση όλων μας, να στηρίξουμε την πατρίδα και την κοινωνία μας.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button