Υπουργείο Υγείας: Κατάλληλες για κολύμπι οι θάλασσες του δήμου Μεγαρέων

Σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Υγείας, επιτρέπεται η κολύμβηση σε όλες τις παραλίες του δήμου Μεγαρέων.

 

Πιο αναλυτικά, στην υπ’ αρ. πρωτ. Γ1δ/οικ.50917 /6-7-2015 απόφαση του Υπουργείου Υγείας, αναφέρονται τα σημεία στα οποία δεν επιτρέπεται η κολύμβηση στις παραλίες της Αττικής. Όπως προκύπτει από το έγγραφο του Υπουργείου, οι παραλίες του δήμου Μεγαρέων είναι κατάλληλες για κολύμβηση.

 

Επιπλέον, στα μέσα Μαΐου και πιο συγκεκριμένα στις 12/5/2015 διενεργήθηκαν μικροβιολογικές αναλύσεις από το ΚΕΔΥ (Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας) για τις κολυμβητικές ακτές των περιοχών ευθύνης του Δήμου Μεγαρέων στα πλαίσια της Προαγωγής & Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

 

Τα αποτελέσματα των ελέγχων του θαλάσσιου νερού σε όλες τις παραλίες του Δήμου μας ήταν σύμφωνα με τις παραμέτρους που καθορίζει η ΚΥΑ 8600/416/ε103/2009, δηλαδή τα θαλάσσια νερά είναι καθαρά.  

 

Εξάλλου, σύμφωνα με την ταξινόμηση της Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που γίνεται με βάση την παραπάνω απόφαση για την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης, τα ύδατα κολύμβησης την τριετία 2011-2014 κρίνονται «εξαιρετικής ποιότητας» για τον Δήμο μας.

 

Γνωστοποιείται επιπλέον στους ενδιαφερόμενους, ότι ο έλεγχος του θαλασσινού νερού θα συνεχιστεί καθ’ όλη την διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button