Μικρές εστίες στα Μέγαρα αντιμετωπίζονται άμεσα από την Πυροσβεστική

Περισσότερα από πέντε περιστατικά πυρκαγιάς έχει κληθεί να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική Υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μεγαρέων τις τελευταίες ώρες. Ευτυχώς, επρόκειτο για μικρές εστίες που η άμεση επέμβαση των ανδρών της Π.Υ Μεγάρων δεν επέτρεψε την επέκτασή τους.

 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων και η Αττική.

μικρές εστίες πυρκαγιάς στα Μέγαρα

Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά.. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
 
 
Σε περίπτωση που οι πολίτες αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button