Γρ. Σταμούλης: «Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη μεταφορά του νερού στην Κινέτα»

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Οι ενέργειες της Διοίκησης του Δήμου, έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα, για την υδροδότηση της Κινέτας
και το έργο ξεκινάει αμέσως.

Το «έργο των έργων» για την Κινέτα, η υδροδότηση του οικισμού με νερό της ΕΥΔΑΠ, το όνειρο των κατοίκων για πολλές δεκαετίες επιτέλους αρχίζει να παίρνει σάρκα και οστά.

Το έργο ξεκινάει, υπεγράφη η σχετική σύμβαση την 1η Απριλίου, από την ΕΥΔΑΠ και τον ανάδοχο του έργου, που είναι η εταιρεία «Ελληνική Υδροκατασκευή».

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Ιστορική ημέρα η φετινή πρωταπριλιά για την Κινέτα. Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για την κατασκευή και ολοκλήρωση του μεγάλου έργου της μεταφοράς του νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέτα. Υπεγράφη επιτέλους η σύμβαση μεταξύ της ΕΥΔΑΠ και της εταιρείας Ελληνική Υδροκατασκευή, που θα κατασκευάσει το έργο, το οποίο χρηματοδοτείται από ΕΣΠΑ. Το έργο αυτό, για το οποίο απαιτήθηκαν προσπάθειες πολλών ετών, θα αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό για την ανάπτυξη ολόκληρης της περιοχής, αλλά και για καλύτερη ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Οι διαδικασίες για την υδροδότηση της Κινέτας είχαν ξεκινήσει πολλά χρόνια πριν και οι ενέργειες των Διοικήσεων του Δήμου διαχρονικά πάρα πολλές, διότι χρειαζόντουσαν προμελέτες για το έργο, μελέτες, πηγές χρηματοδότησης και κυρίως ο φορέας υλοποίησης του έργου.

Έτσι λοιπόν η πρώτη φάση του έργου, που περιλαμβάνει την κατασκευή του εξωτερικού αγωγού Υδρεύσεως και την Κεντρική δεξαμενή με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ υλοποιείται ύστερα από πολλές συντονισμένες ενέργειες της σημερινής Διοίκησης του Δήμου, αφ’ ενός με την παραχώρηση δωρεάν στην ΕΥΔΑΠ της οριστικής μελέτης για την κατασκευή του έργου εκ μέρους του Δήμου βάσει της οποίας εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση του έργου και αφ’ ετέρου ο Δήμος διασφάλισε ότι η ΕΥΔΑΠ θα κατασκευάσει καινούργιο εσωτερικό δίκτυο ύδρευσης στην Κινέτα, από το οποίο θα υδροδοτούνται οι κάτοικοι.

Σε κάθε περίπτωση η έναρξη της υλοποίησης του έργου είναι ένα ευχάριστο γεγονός, που μας ικανοποιεί όλους.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button