Δ. Μεγαρέων: Απάντηση στις αιτιάσεις του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Γεωργακή, για την επιχορήγηση ποσού για τα αδέσποτα

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων με τίτλο «Απάντηση στις αιτιάσεις του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Δημήτρη Γεωργακή, για την επιχορήγηση ποσού για τα αδέσποτα» έχει ως εξής:

Στην προηγούμενη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκε η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το έτος 2022, η οποία εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην απόφαση αυτή μειοψήφισε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Δημήτριος Γεωργακής ο οποίος αιτιολόγησε την αρνητική του ψήφο ως εξής:
«Είναι απαράδεκτο να έρχονται επιχορηγήσεις στο Δήμο και οι μεν να πηγαίνουν κατά το σωστό τρόπο, οι δε να κρίνονται κατά το δοκούν. Σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα όπως είναι τα αδέσποτα, όπου έχουμε γίνει μάρτυρες πολλών επεισοδίων και επιθέσεων σε μικρά παιδιά, σε ηλικιωμένους ανθρώπους, να μην μπορούμε να απορροφήσουμε σωστά ένα κονδύλι και να πάμε να κλείσουμε τρύπες άλλες, όπως αποκαλύφθηκε στη συζήτηση. Για το λόγο αυτό, καταψηφίζω τον προϋπολογισμό».

Η θέση του κ. Γεωργακή είναι εσφαλμένη 100% και καταφανώς ήταν μία πρόφαση για να μην ψηφίσει θετικά, κάτι που κάνει τακτικά. Τα κονδύλια, όπως διευκρινίστηκαν από τους αρμόδιους των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου, που έρχονται στο Δήμο όλα καταχωρούνται ως έσοδα, στον Προϋπολογισμό του Δήμου, με σχετικές αναμορφώσεις, όπως και η τελευταία.

Ο Δήμος θα επιχορηγηθεί από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ με το ποσό των 30.000 ευρώ εκ των οποίων τα 15.000 ευρώ θα διατεθούν για αγορά οχήματος κι εξοπλισμού για την περισυλλογή αδέσποτων ζώων και τα άλλα 15.000 ευρώ θα διατεθούν για την χρηματοδότηση της σύμβασης ύψους 30.000 ευρώ για στειρώσεις αδέσποτων ζώων.

Το ποσό των 30.000 ευρώ λοιπόν καταχωρήθηκε ως εν δυνάμει έσοδο (αυτό σημαίνει προϋπολογισμός) και το κονδύλι θα διατεθεί στο Δήμο μόνο και μόνο όταν γίνουν οι σχετικές δαπάνες. Αυτό σημαίνει “ειδικευμένο έσοδο” κ. Γεωργακή. Δεν δύναται να διατεθεί αλλού παρά μόνο στο σκοπό για τον οποίο προορίζεται. Επίσης όχι μόνο ο Δήμος δεν διαθέτει αλλού το έσοδο για τα αδέσποτα αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση θα συνεισφέρει επιπλέον από δικούς του πόρους το ποσό των 15.000 Ευρώ. Προς τί λοιπόν οι αιτιάσεις; Ασφαλώς λοιπόν ο κ. Γεωργακής, ψήφισε αρνητικά απλά για να βρεί μία αντιπολιτευτική δικαιολογία κι όχι φυσικά ότι τον ένδιέφεραν τα αδέσποτα.
Όταν κάποιος δεν γνωρίζει δεν είναι κακό. Όταν όμως δεν ρωτάει για να μάθει τότε ενεργεί εκ του πονηρού και σίγουρα αυτή η τακτική δεν βοηθάει τον τόπο.

Εκ του Γραφείου επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button