Μήνυμα Δημάρχου Γρ. Σταμούλη για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Δελτίο τύπου Δήμου Μεγαρέων:

Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Καθιερώθηκε από την ιδρυτική συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), ως μία ημέρα που θα συγκεντρώνει την παγκόσμια προσοχή, τόσο του κόσμου όσο και των ηγετών σε κρίσιμα θέματα υγείας. Η φετινή παγκόσμια ημέρα συμπίπτει με την πανδημία του νέου κορωνοϊού, με μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία και τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης σήμερα δήλωσε:

«Αυτή η τρομερή πανδημία του κορωνοϊού δοκιμάζει τα όρια των συστημάτων υγείας σε όλες τις χώρες. Οι άνθρωποι, που κρατάνε με νύχια και με δόντια τα συστήματα από την κατάρρευση είναι οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό, οι διασώστες, οι φαρμακοποιοί, αυτοί που μάχονται τον ιό στην πρώτη γραμμή και σώζουν ζωές.

Σε αυτούς αφιερώνεται η σημερινή ημέρα και στον ανιδιοτελή αγώνα, που δίνουν υπό αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές χωρίς τα απαραίτητα μέσα προστασίας. Οι υγειονομικοί είναι η εμπροσθοφυλακή στην αντιμετώπιση του COVID-19, παρέχοντας υψηλής ποιότητας φροντίδα, συλλέγοντας δεδομένα για τις κλινικές μελέτες, απαντώντας στα ερωτήματα και στους φόβους των ασθενών και των συγγενών τους.

Χάρις στην επιμέλεια και την φροντίδα των ανθρώπων της Υγείας αλλά και χάρις στα περιοριστικά μέτρα της Κυβέρνησης, που ελήφθησαν εγκαίρως η πατρίδα μας έως ενός σημείου φαίνεται θωρακισμένη και η κατάσταση των συμπολιτών και κατοίκων του Δήμου Μεγαρέων αντέχει και είμαι πεπεισμένος ότι θα τα καταφέρουμε να βγούμε από τον εφιάλτη του κορωνοϊού, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επιθυμώ να εκφράσω δημόσια τις θερμές μου ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους, που είναι εδώ και εβδομάδες στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στην πανδημία, στους συμπολίτες γιατρούς και φαρμακοποιούς, στο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό και τους διοικητικούς υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας Μεγάρων και του Θριάσιου Νοσοκομείου, τους εργαζόμενους στις δομές της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου μας, και των Νομικών Προσώπων, στους ανθρώπους, που έχουν επιφορτιστεί την εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας που είναι ανήμποροι κι έχουν ανάγκες, με τη διανομή συσσιτίου, φαρμάκων μέσα από το «Πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι», το ΚΕΠ Υγείας, τους εργαζόμενους στον τομέα της Καθαριότητας και όλο το προσωπικό του Δήμου Μεγαρέων, που συνεχίζει να εργάζεται κανονικά προκειμένου οι συμπολίτες να εξυπηρετούνται δίχως να προσέρχονται στις διάφορες υπηρεσίες προστατευμένοι από τους κινδύνους διασποράς της πανδημίας.

Ως Δήμαρχος Μεγαρέων, μέσα από την καρδιά μου διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των συμπολιτών συγχαίρω άπαντες, γιατί όλοι εσείς πραγματικά δικαιούστε τον έπαινο και σας αξίζει ο σεβασμός, η αγάπη και η εκτίμησή μας όχι μόνο σήμερα που γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα της υγείας, αλλά και κάθε ημέρα γιατί η ζωή μας είναι στα χέρια σας.

Ωστόσο κάνουμε υπομονή και Μένουμε Σπίτι για να είμαστε όλοι ασφαλείς.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button