Νεκρά ζώα από ισχυρή τοξική ουσία στον Πευκενέα – Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται για ζώα και ανθρώπους

Τελευταία ενημέρωση 19/05/23, 10:05: Ανακοίνωση του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει:
Την περασμένη εβδομάδα πολίτης του Δήμου Μεγαρέων ενημέρωσε την οργάνωση “Αδέσποτος Παλμός” ό,τι ο σκύλος του βρέθηκε νεκρός στην περιοχή του ΠΕΥΚΕΝΕΑ Μεγάρων.
Ύστερα από σχετική κινητοποίηση των μελών της εθελοντικής ομάδας και με τη συνεργασία του Μεγαρίτη Κτηνιάτρου κ. Ιερόθεου Κρητικού διαπιστώθηκε ότι ο σκύλος αλλά και 4 Αλεπούδες είχαν δηλητηριαστεί με υδροκυάνιο.
Εφιστάται η προσοχή των συμπολιτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Πευκενέα αλλά και στις γειτονικές περιοχές γιατί το υδροκυάνιο είναι ένα ισχυρότατο δηλητήριο από το οποίο δεν κινδυνεύουν μόνον τα ζώα αλλά και οι άνθρωποι.

Να σημειωθεί ότι το MegaraTv ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το θέμα το οποίο είναι και στην κορυφή της ιστοσελίδας του προς ενημέρωση των πολιτών.

———————————————————–

Τελευταία ενημέρωση 18/05/23, 11:10: Ανακοίνωση της ομάδας Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse αναφέρει:
Σήμερα, 17/05, μαζέψαμε από τη δασική περιοχή του Πευκενέα Μεγάρων ακόμα 6 δολώματα υδροκυανίου και 2 νεκρές αλεπουδίτσες. Συνολικά έχουν μαζευτεί πολλά δολώματα αλλά είμαστε σίγουροι πως θα υπάρχουν και άλλα σε μια τεράστια περιοχή. Ένα τεράστιο έγκλημα που έγινε στη φύση, καθώς θα βρεθούν σίγουρα και άλλες νεκρές αλεπούδες.

———————————————————–

Τελευταία ενημέρωση 14/05/23, 12:30: Ανακοίνωση της ομάδας Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse αναφέρει:
Σήμερα βρέθηκαν και άλλες νεκρές αλεπούδες στην περιοχή του Πευκενέα Μεγάρων όπως επίσης και περισυλλέχθηκαν κομμάτια υδροκυανίου. Έχει γίνει καταγγελία και το Δασαρχείο την έχει αποστείλει σε φορείς και εισαγγελέα. Τη Δευτέρα θα πάμε στο Δασαρχείο να προσκομίσουμε νέα στοιχεία και υλικό.

Σήμερα, Κυριακή, θα πάμε ομάδα εθελοντών στο σημείο για να ψάξουμε και για άλλα δηλητήρια και ελπίζουμε να μη βρούμε και άλλες νεκρές αλεπούδες.

———————————————————–

Τελευταία ενημέρωση 11/05/23, 13:53: Ανακοίνωση της ομάδας Αδέσποτος Παλμός – Stray Pulse αναφέρει:
Έχουν βρεθεί δηλητήρια και μια νεκρή αλεπού στο σημείο που πέθανε το σκυλάκι. Παρακαλούμε ΚΑΝΕΝΑΣ να μην πάει στην περιοχή του Πευκενέα και συγκεκριμένα το ακριβές σημείο του συμβάντος βρίσκεται μετά το Κτήμα Εύχαρις στον δρόμο προς Προφήτη Ηλία στο πρώτο δρομάκι δεξιά (χωματόδρομος), όπως ανέφερε και το MegaraTv.

Έχουν ρίξει παντού δηλητήρια για τις αλεπούδες… Παρακαλούμε μην βγείτε ΟΥΤΕ με τα ζώα σας, ούτε με τα παιδιά σας. Ήδη το δασαρχειο είναι στο σημείο.

Με εκτίμηση
Η ομάδα
Αδέσποτος Παλμός- Stray Pulse
Animal Rescue Team

———————————————————–

Πολίτης των Μεγάρων καταγγέλει ότι σήμερα το πρωί, Πέμπτη 11 Μαΐου, ευρισκόμενος με τον δεσποζόμενο σκύλο του στην περιοχή του Πευκενέα, το ζώο προσέγγισε νεκρή αλεπού και πριν προλάβει ο ιδιοκτήτης του να το απομακρύνει άρχισε να παρουσιάζει άμεσα και τάχιστα συμπτώματα και κατέληξε εντός τριών λεπτών. Το ακριβές σημείο του συμβάντος βρίσκεται μετά το Κτήμα Εύχαρις στον δρόμο προς Προφήτη Ηλία στο πρώτο δρομάκι δεξιά (χωματόδρομος).

Το MegaraTv επικοινώνησε με την κτηνίατρο που φροντίζει το ζώο και με την οποία μίλησε αμέσως ο ιδιοκτήτης κατά το περιστατικό για παροχή πρώτων βοηθειών και μας ανέφερε με μεγάλη βεβαιότητα ότι ο σκύλος ήρθε σε επαφή με ισχυρή τοξική ουσία που προκάλεσε τον άμεσο θάνατό του. «Οτιδήποτε βρώσιμο έστω και δηλητηριώδες δεν δύναται να προκαλέσει τόσο γρήγορο θάνατο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η είδηση αυτή καταγράφεται από το MegaraTv μετά από παράκληση του ιδιοκτήτη με σκοπό την ενημέρωση όλων όσοι μεταβαίνουν στο σημείο με ζώα. Βεβαίως υπάρχει και ένα ερωτηματικό εάν αυτή η ουσία είναι γενικώς επικίνδυνη και χρήζει ίσως περαιτέρω διερεύνησης από τους αρμόδιους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button