Γ. Τσίπρας: Παράταση Επιδόματος Ενοικίου 300-500 ευρώ για τους πληγέντες της θεομηνίας «Γηρυόνης»

Αναφορά προς τους υπουργούς Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Οικονομικών και Υποδομών & Μεταφορών κατέθεσαν 19 Βουλευτές της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ με πρωτοβουλία του βουλευτή Δυτικής Αττικής, Γιώργου Τσίπρα, σχετικά με την παράταση επιδότησης επιδόματος ενοικίου 300-500 ευρώ για τους πληγέντες της θεομηνίας «Γηρυόνης». Η Αναφορά κατατίθεται σε συνέχεια σχετικής επιστολής του δημάρχου Μεγάρων, ο οποίος ζητεί να δοθεί παράταση της επιδότησης ενοικίου στους κατοίκους της περιοχής της Κινέτας.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου από το γραφείο του κ. Τσίπρα αναφέρεται:

Οι πληγέντες της Κινέτας έχουν υποστεί αλλεπάλληλες καταστροφές με τελευταία τη θεομηνία «Γηρυόνης» της 25/11/19 με αποτέλεσμα να μην έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν ως σήμερα.

Επειδή τα επιδόματα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ είχαν διετή διάρκεια και είχαν αποφασιστεί το 2018 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι δε δικαιούχοι διέμεναν σε κατοικίες που αποδεδειγμένα υπέστησαν βλάβες ή κρίθηκαν κατεδαφιστέες αλλά στο ενδιάμεσο διάστημα υπέστησαν νέο πλήγμα από τη θεομηνία «Γηρυόνης» και υπάρχει ανάγκη παράτασης της συνδρομής της πολιτείας, οι Βουλευτές καλούν τους αρμόδιους Υπουργούς να τοποθετηθούν επί του συγκεκριμένου αιτήματος παράτασης του επιδόματος ενοικίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς :

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς τους κ.κ Υπουργούς:
Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών

Θέμα: Παράταση Επιδόματος Ενοικίου 300-500 ευρώ για τους πληγέντες της θεομηνίας «Γηρυόνης»

Σας προωθείται η με Αρ. Πρωτοκόλλου 11242 επιστολή του δημάρχου Μεγαρέων της 20ης Ιουλίου 2021 με θέμα «Επιδότηση Ενοικίου Πυρόπληκτων».

Με την παραπάνω επιστολή ο δήμαρχος Μεγάρων ζητάει εκ μέρους των κατοίκων της περιοχής της Κινέτας την παράταση της επιδότησης ενοικίου.

Συγκεκριμένα επισημαίνεται ότι οι κάτοικοι της Κινέτας είχαν πληγεί αρχικά από την πλημμύρα του 2018 και μετέπειτα από τη θεομηνία «Γηρυόνης» της 25/11/19 και ότι δεν έχουν κατορθώσει να ανακάμψουν έως σήμερα και έχουν ανάγκη τη συνδρομή της πολιτείας που οφείλει να παρατείνει τις επιδοτήσεις ενοικίων που αποφασίστηκαν με τις ΚΥΑ ΔΑΕΦΚ-ΚΕ/9426/ Α36/24.8.2018 (ΦΕΚ 3654/27-8-2018) και ΚΥΑ 12195/Α36/2018 (ΦΕΚ 4780/25-10-2018) επί της περιόδου διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, τα επιδόματα ενοικίου από 300 έως 500 ευρώ (300 ευρώ για μεμονωμένα άτομα έως και 500 για οικογένειες με 4 μέλη και άνω) αφορούν πρόσωπα και οικογένειες που διέμεναν σε κατοικίες που αποδεδειγμένα υπέστησαν βλάβες ή κρίθηκαν κατεδαφιστέες, παρακαλούμε να τοποθετηθείτε επί του αναφερόμενου αναγκαίου αιτήματος.

Συνημμένη η σχετική επιστολή.

Αθήνα, 22 Ιουλίου 2021

Οι καταθέτοντες βουλευτές,
Τσίπρας Γιώργος
Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)
Αυλωνίτης Αλέξανδρος – Χρήστος
Βαρδάκης Σωκράτης
Δρίτσας Θεόδωρος
Ηγουμενίδης Νίκος
Θραψανιώτης Εμμανουήλ
Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)
Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)
Μάλαμα Κυριακή
Μάρκου Κωνσταντίνος
Μπάρκας Κωνσταντίνος
Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)
Παππάς Νίκος
Πούλου Παναγιού (Γιώτα)
Ραγκούσης Γιάννηςπληγέντες
Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)
Σπίρτζης Χρήστος
Φίλης Νίκος

Παρόμοια άρθρα

Back to top button