Λαϊκή Συσπείρωση για ενοικίαση παραλιών σε ιδιώτες και για λαϊκές αγορές

Δελτίο τύπου με τις ανακοινώσεις του δημοτικού συνδυασμού του Δήμου Μεγαρέων «Λαϊκή Συμπείρωση» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη και αφορούν στην ενοικίαση παραλιών σε ιδιώτες και στις λαϊκές αγορές, αναφέρει:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΠΑΡΑΛΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε συζήτηση για ενοικίαση 2 παραλιών στα Μέγαρα και μιας στη Ν. Πέραμο από τον Δήμο σε ιδιώτες, προς εκμετάλλευση. Την ώρα της ψήφισης του συγκεκριμένου θέματος ο δημοτικός μας σύμβουλος Α. Χοροζάνης απουσίαζε προσωρινά και ως εκ τούτου εμφανίζεται στα πρακτικά της συνεδρίασης ότι συμφωνούμε με την εκχώρηση των παραλιών σε ιδιώτες.

Ανεξάρτητα από την ευθύνη που ακέραια αναλαμβάνει ο κ. Χοροζάνης γι’ αυτό, οφείλουμε ως ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ να επαναλάβουμε την ξεκάθαρη θέση που πάντα είχαμε στο καίριο αυτό ζήτημα:

Πέρα από τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν (αν είναι η επενδυτική λειτουργία νόμιμη ή παράνομη-αυθαίρετη), τις δικαιολογίες που επιστρατεύει ο Δήμος για να δικαιολογήσει την εκχώρηση (αναζήτηση εσόδων, αφού υποχρηματοδοτείται από το κράτος) ή τα προβλήματα που δημιουργούνται σε άλλους αυτοαπασχολούμενους της περιοχής από τις διάφορες καντίνες και τα υπαίθρια μπαρ, για μας σημαντικό είναι το εξής:

Δάση, βουνά, ποτάμια, λίμνες, αιγιαλός, όλος ο φυσικός πλούτος της χώρας είναι δημόσια περιουσία και ως εκ τούτου δεν πωλούνται, δεν νοικιάζονται. Για εμάς το πραγματικό δίλημμα δεν είναι αν στις παραλίες θα κάνει μπίζνες ο Δήμος ή κάποιος άλλος αλλά το αν θα αφεθούν ελεύθερες, ανοικτές για όλους, καθαρές, σύγχρονα εξοπλισμένες ή θα παραδοθούν στην επιχειρηματική δράση από οποιονδήποτε κι αν ασκείται.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θα μπει μπροστά στον αγώνα για ελεύθερες παραλίες, στο δικαίωμα του λαού να παραμείνουν ανοικτές σε όλους!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

Με αφορμή τη συζήτηση που έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για αλλαγή του χώρου της λαϊκής αγοράς στον Βόρειο Τομέα των Μεγάρων. Ο Δημοτικός μας Σύμβουλος ψήφισε υπέρ του αιτήματος του Σωματείου. Είναι σημαντικό να ασχοληθούμε με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν κυρίως οι μικροί εμποροπαραγωγοί. Οι λαϊκές αγορές όλο και περισσότερο χάνουν τον κοινωνικό χαρακτήρα τους, ως τόπος πώλησης φθηνών και ποιοτικών π΄ροϊόντων για τον λαό.

Ο τελευταίος αντιδραστικός νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή δίνει τη χαριστική βολή για εκατοντάδες μικρούς παραγωγούς και πωλητές που απειλούνται να βρεθούν εκτός των λαϊκών αγορών.
Η Περιφέρεια Αττικής τον αξιοποίησε και ψήφισε νέο κανονισμό για τις λαϊκές αγορές με τον οποίο:

– Αυξάνεται κατά 50% το ημερήσιο τέλος προς την Περιφέρεια από 4 σε 6 ευρώ ανά θέση.
– Αυξάνονται 100% όλα τα πρόστιμα (για την πρώτη παράβαση από 200 σε 400 ευρώ, για τη δεύτερη από 400 σε 800 ευρώ κλπ.).
– Δίνει τη δυνατότητα στους δήμους να καθορίζουν το ωράριο λειτουργίας των λαϊκών αγορών, ώστε αυτές να λειτουργούν 6 μέρες την εβδομάδα ακόμα και Κυριακές!!!

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, με ειδική απόφασή της, η Περιφέρεια απορρίπτει κάθε πρόταση διακανονισμού των χρεών και τα στέλνει για είσπραξη στην εφορία.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα των παραγωγών-πωλητών των λαϊκών αγορών για:

– Μείωση του κόστους παραγωγής. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας που πωλούνται στη λαϊκή αγορά.
– Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
– Πλαφόν στην τιμή της κιλοβατώρας και του ρεύματος. Κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής και των χρεώσεων για ΑΠΕ. Απαγόρευση των διακοπών».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button