Παρεμβάσεις Αθ. Μπούρα για υδροδότηση Αλεποχωρίου και ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής Θανάσης Μπούρας με αφορμή την με αρ. Πρωτ. 7637/06-07-2021 επιστολή του δημάρχου Μάνδρας – Ειδυλλίας κ. Χρήστου Στάθη κατέθεσε αναφορά στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, όπως ενημερώνει σχετικό δελτίο τύπου.

Η εν λόγω επιστολή, η οποία επισυνάπτεται, έχει θέμα την ανάγκη υδροδότησης του οικισμού Αλεποχωρίου από την ΕΥΔΑΠ, προκειμένου όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και οι παραθεριστές να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό.

Ο κ. Μπούρας αναμένοντας την επίσημη απάντηση του υπουργού, θα βρίσκεται σε άμεση επαφή με τους αρμόδιους φορείς, για την επίλυση του ζητήματος.

Επιστολή Δημάρχου Μάνδρας-Ειδυλλίας

Επίσης ο Θανάσης Μπούρας, προσηλωμένος στον στόχο της υγιούς ανάπτυξης των Ναυπηγείων Ελευσίνας, βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους αρμόδιους υπουργούς α. Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο, β. Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη και γ. Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, όπως πληροφορεί έτερο δελτίο τύπου από το γραφείο του αντιπροέδρου της Βουλής.

Αποτέλεσμα των διαρκών επαφών και ενεργειών του κ. Μπούρα αποτελεί η περαιτέρω παράταση του προγράμματος Ναυπήγησης στα Ναυπηγεία Ελευσίνας, που ψηφίστηκε και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 124/18-07-21, τεύχος Α’.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 60 του εν λόγω ΦΕΚ, που αποτελεί τον υπ’ αριθμό 4818 Νόμο του Κράτους, αναφέρεται στη «ρύθμιση για τη ναυπήγηση του Ταχέος Περιπολικού Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) υπ’ αρ. 7 του Πολεμικού Ναυτικού». Ως εκ τούτου, η καταβολή από το Πολεμικό Ναυτικό των μηνιαίων αμοιβών των εργαζομένων παρατείνεται εκ νέου για χρονικό διάστημα τριών μηνών από την 1η Ιουλίου 2021, όσο και το χρονικό διάστημα παράτασης του προγράμματος ναυπήγησης.

Ο κ. Μπούρας, βρίσκεται διαχρονικά στο πλευρό των εργαζομένων των Ναυπηγείων Ελευσίνας και θα συνεχίσει να τους στηρίζει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button