3η Δράση από την ομάδα της «Χαρταετοί ΚοινΣΕπ» Καλοκαίρι 2021

Με μεγάλη χαρά η ομάδα της Χαρταετοί ΚοινΣΕπ ανακοινώνει μια ακόμη εθελοντική δράση για το Περιβάλλον, τον Άνθρωπο και την Ζωή, όπου η προστασία του Περιβάλλοντος γίνεται το «καύσιμο» για να σωθούν Ανθρώπινες Ζωές!

Σε συνεργασία με το ΝΠΔΔ Ηρόδωρος, ανακυκλώνουμε και συγκεντρώνουμε καπάκια, συνεισφέροντας ενεργά στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε πρόσφατα από την κ. Γιάννα Ρήγα, Πρόεδρο του ΝΠΔΔ Ηρόδωρος και που στόχο έχει την εξασφάλιση απινιδωτών για τα σχολεία του Δήμου!

Ο πρώτος απινιδωτής, που θα αγοραστεί, έπειτα από την συγκέντρωση του απαιτούμενου αριθμού καπακιών, πρόκειται να τοποθετηθεί στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου και θα μπορεί να εξυπηρετήσει 3 ακόμη σχολεία_ το 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Περάμου και το 1ο και 3ο Νηπιαγωγείο Νέας Περάμου.

Με την ευχή να μην κινδυνεύσει κανείς είναι εξίσου σημαντικό να τονιστεί η σημαντικότητα και η πρακτική αξία ενός απινιδωτή στα σχολεία, καθώς και σε άλλους δημόσιους χώρους όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων, για άσκηση ή ψυχαγωγία.

– Σύμφωνα με μελέτες, η κοιλιακή μαρμαρυγή που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση σε 3-5 λεπτά, έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75%.

– Υπολογίζεται πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την πιθανότητα επιβίωσης κατά 10-12%.

– Η έγκαιρη – όπου ενδείκνυται – απινίδωση, μαζί με τεχνητή αναπνοή (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ), κυριολεκτικά μπορεί να σώζει μια ζωή!

Όλοι όσοι επιθυμείτε – ιδιώτες και επαγγελματίες – να συμμετέχετε ενεργά στηρίζοντας αυτήν τη δράση, μπορείτε να επικοινωνήσετε για περισσότερες πληροφορίες. Η ομάδα θ’ αναλάβει τον συντονισμό, την συγκέντρωση και την μεταφορά, από τη Νέα Πέραμο στα Μέγαρα, για να τοποθετηθούν στις κόκκινες μεταλλικές καρδιές που έχουν κατασκευαστεί γι’ αυτόν τον σκοπό.

Ειδικά το καλοκαίρι, που ο αριθμός των επισκεπτών στα καταστήματα εστίασης του τόπου μας είναι αυξημένος, μπορούμε με ευκολία να συγκεντρώσουμε συντονισμένα έναν μεγάλο αριθμό.

Διάρκεια δράσης: 20 Ιουλίου – 10 Αυγούστου

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Χαρταετοί ΚοινΣΕΠ, με μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας και των social media ή τηλεφωνικά:

1. Site
2. Facebook
3. Instagram

4. Τηλεφωνικά: 698 854 6612

Ποια είναι όμως η Αξία ενός απινιδωτή;

Πριν περίπου 1 μήνα, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Δανίας – Φινλανδίας, ο δανός ποδοσφαιριστής Κρίστιαν Έρικσεν σωριάστηκε στο έδαφος. Η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά και χρειάστηκε τεχνητή αναπνοή και τη χρήση απινιδωτή για να μείνει στη ζωή. Πέρα από τις συγκλονιστικές εικόνες που είδαμε σε όλο τον κόσμο, το περιστατικό έδειξε την αξία της χρήσης των απινιδωτών.

Τι συνέβη;

Η καρδιακή ανακοπή, παραμένει παγκοσμίως βασική αιτία θανάτου, παρότι η πρόοδος στην επείγουσα καρδιακή φροντίδα, είναι μεγάλη. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που ονομάζεται αιφνίδιος καρδιακός θάνατος που οφείλεται στην κοιλιακή μαρμαρυγή μια διαταραχή του καρδιακού ρυθμού.

Τί είναι όμως ακριβώς η απινίδωση και ο απινιδωτής;

Απινίδωση είναι η χορήγηση ρεύματος, το οποίο αδρανοποιεί στιγμιαία την καρδιά και της δίνει την ευκαιρία να ξαναρχίσει να χτυπά με φυσιολογική ηλεκτρική δραστηριότητα.

– Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία κάνει ουσιαστικά ένα μικρό ηλεκτρικό σοκ και μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία. Ειδικότερα, ο φορητός απινιδωτής αποτελείται από έναν μικρό υπολογιστή, ηλεκτρικά κυκλώματα και αυτοκόλλητα επιθέματα ηλεκτροδίων, τα οποία τοποθετούνται στο στέρνο του ασθενή και δίνουν πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό.

– Η έγκαιρη – όπου ενδείκνυται – απινίδωση, μαζί με τεχνητή αναπνοή (καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση ΚΑΡΠΑ), κυριολεκτικά μπορεί να σώζει μια ζωή.

Γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρχουν απινιδωτές σε δημόσιους χώρους και πολυσύχναστα μέρη: δημόσια κτήρια, γυμναστήρια, σχολεία, γήπεδα, ξενοδοχεία, εκκλησίες, ακόμα και σε συγκροτήματα κατοικιών, καθώς σε έκτακτες καταστάσεις κι όταν δεν υπάρχει γιατρός, ή άμεση ιατρική βοήθεια, μπορούν να σώσουν ζωές! Πηγή: healthview .gr

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την δράση των Χαρταετών μπορείτε να βρείτε:

Παρόμοια άρθρα

Back to top button