«Τώρα»: «Ο κ. Σταμούλης πραγματοποιεί προσλήψεις από το παράθυρο με συγκεκριμένη στρατηγική»

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο αναδείχθηκε το ζήτημα που αφορούσε τη μη ανανέωση των συμβάσεων των καθαριστριών στα σχολεία αλλά και την προκήρυξη διαγωνισμού για την κάλυψη εκ νέου των θέσεων αυτών.

Τόσο για την ουσία όσο και για το τυπικό μέρος του ζητήματος, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

1) Στη συνέντευξη του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Γιάννη Κολλάτα, διατυπώθηκαν εκ του πονηρού μομφές για τις προηγούμενες διοικήσεις του τύπου «είχαν μάθει να προσλαμβάνουν από το παράθυρο» και «σήμερα στο συμβούλιο μας κάνουν μαθήματα πολιτικής άνθρωποι από την αντιπολίτευση που δεν θα έπρεπε να μιλάνε, όταν είσαι 20 χρόνια δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να μιλάς όταν δεν έχεις κάνει…».

Και για τις δύο αυτές μομφές έχουμε να απαντήσουμε στον κ. Κολλάτα ότι, η πορεία των παλαιότερων εκ των μελών μας στο Δημοτικό Συμβούλιο έχει καταγράψει το ιδιαίτερα σημαντικό έργο τους και αντιστρέφοντας τη μομφή οφείλουμε να δηλώσουμε πως κάποιος σε μια θέση ευθύνης όπως αυτή που κατέχει ο κ. Κολλάτας, πρέπει να έχει πρώτα κάνει κάτι περισσότερο από τους προηγούμενους για να μπορεί να ασκεί κριτική αλλά και να αμφισβητεί το έργο τους.

Ταυτόχρονα θα του θυμίσουμε, (για να μάθει επιτέλους ώστε να μην παραπληροφορεί), πως οι προσλήψεις των καθαριστριών αρχικά και η ανανέωση των συμβάσεων τους, γίνονταν πάντα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και σε συνδυασμό με την πάγια τακτική σε όλους τους Δήμους. Και αυτό ως επιβράβευση του δύσκολου έργου που εκτελούσαν και όντας οι μόνες που σε καιρούς «παχιών αγελάδων» ανταποκρίθηκαν.

Ως εκ τούτου είναι αήθης η δήλωση ότι προσλήψεις γίνονταν από το παράθυρο.

2) Η διαδικασία που επέλεξε εφόσον δεν προβλέπεται από κανένα νομοθετικό πλαίσιο, εύκολα αποδεικνύεται διάτρητη για τους εξής λόγους:
α) Δεν υπήρχε εισήγηση για ποσοτικοποιημένα κριτήρια (μοριοδότηση) έτσι ώστε να είναι αντικειμενική η όποια αξιολόγηση,
β) Δεν υπήρξε καμία δράση δημοσιότητας εφόσον ο Δήμαρχος υποστήριξε ότι έπρεπε να δοθεί ευκαιρία σε χιλιάδες άλλους που περιμένουν δουλειά. Αν όντως επεδίωκε αυτό, δεν θα αναρτούσε για μερικές ημέρες την προκήρυξη στους πίνακες ανακοινώσεων των δημοτικών καταστημάτων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, όπου οι ανακοινώσεις χάνονται ανάμεσα σε πλήθος άλλων ανακοινώσεων και όπου για να το βρει κάποιος πρέπει να είναι «ενήμερος» ότι έχει αναρτηθεί, αλλά ούτε και στο … σταθμαρχείο του ΚΤΕΛ Αττικής.

Αντίθετα θα έπρεπε η προκήρυξη να βρίσκεται δημοσιευμένη τόσο στη «Διαύγεια», όσο και σε όλο το τοπικό Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να καλύψει όσο το δυνατό περισσότερους ενδιαφερομένους .

3) Δημοσιεύθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές καταγγελίες του μέλους της επιτροπής αξιολόγησης των αιτήσεων του κ. Γιάννη Δημητρακόπουλου, όπου ευθέως αναφέρεται και καταγγέλλεται χαρακτηριστικά: «μου παρουσίασαν τα άλλα δύο μέλη της επιτροπής, έτοιμα τα αποτελέσματα της αξιολόγησης που είχαν ήδη κάνει (χωρίς προηγούμενη δική μου συμμετοχή και σε πίνακα με καταγραφή χειρόγραφη)».

Από όλα τα παραπάνω, αλλά και από τις φωνές αγανάκτησης των καθαριστριών που ήταν παρούσες στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είναι εμφανές ότι ο κ. Σταμούλης πραγματοποιεί προσλήψεις από το παράθυρο με συγκεκριμένη στρατηγική.

Και το χειρότερο είναι, πως δεν περιμένει καν ούτε την έκδοση σχετικού Προεδρικού Διατάγματος που θα προβλέπει την επαναπρόσληψη των καθαριστριών που εργάζονταν έως σήμερα στα σχολεία και έληξαν οι συμβάσεις τους.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button