Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο αφοπλιστικός Δήμαρχος και η φυγή των συμβούλων»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

Ο αφοπλιστικός Δήμαρχος και η φυγή των συμβούλων

Αυτός θα μπορούσε να είναι ο ευτράπελος τίτλος της συνεδρίασης του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου, όπου έφυγαν, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του Δήμου, όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι «γιατί τους αφόπλισε ο Δήμαρχος και διάλεξαν τον δήθεν εντυπωσιακό δρόμο της αποχώρησης»! 

Η αλήθεια είναι πως δικαιολογημένα διαμαρτυρήθηκαν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης και καταγγέλουμε την απαράδεκτη στάση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που ουσιαστικά αρνήθηκε να τοποθετηθούν οι Σύμβουλοι πάνω σε πολύ σημαντικά προ ημερησίας θέματα. Αν ήθελε να τηρήσει τη μία ώρα που προβλέπεται για τις προ ημερησίας τοποθετήσεις, έπρεπε να κατανείμει και να «προστατεύσει» τον χρόνο αυτό ώστε να ακουστούν όλες οι απόψεις. Τον καλούμε από δω κι εμπρός -γιατί και στο παρελθόν δημιουργήθηκαν παρόμοια προβλήματα- να διασφαλίζει ως Πρόεδρος την απρόσκοπτη και ισότιμη έκφραση των απόψεων όλων των Συμβούλων. Αυτή άλλωστε είναι και η βασική του ευθύνη.

Τώρα, προς αποκατάσταση –για μια ακόμη φορά– της αλήθειας, ο δημοτικός μας σύμβουλος Αντώνης Χοροζάνης δεν αποχώρησε μαζί με την Αντιπολίτευση. Συνέχισε να παρευρίσκεται και πρότεινε, αφού πια είχαν μείνει μόνο οι σύμβουλοι της συμπολίτευσης, να αναβληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ώστε στο επόμενο να ακουστούν οι τοποθετήσεις όλων των παρατάξεων.

Επειδή βέβαια έπεσε μεγάλη οργή για «φασίζουσες αντιλήψεις» και «έλλειμμα δημοκρατίας», καλό είναι αυτά να τα θυμόμαστε όταν ψηφίζουμε κατά των δικαιωμάτων των προσφύγων ή ενάντια σε λαϊκές και εργασιακές διεκδικήσεις. Γιατί τότε έχει για τον λαό νόημα η δημοκρατία: Όταν υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και τις ανάγκες του.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button