Η πολιτική εκμετάλλευση της φιλανθρωπίας από τον συνδυασμό Ι. Μαρινάκη και οι πολιτικά παλαιομοδίτικες μέθοδοι του Γρ. Σταμούλη

«Ελεών πτωχόν δανείζει θεώ»… ή δήμαρχο;

 

Αυτό το ερώτημα θέτουμε, συμπληρώνοντας τη φράση του σοφού Σολομών στο  βιβλίο «παροιμιών» της Αγίας Γραφής, με αφορμή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τις γυναίκες του συνδυασμού του δημάρχου κ. Ιωάννη Μαρινάκη, με σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων και φαρμάκων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Φαρμακείο.

 

Εκδήλωση που από τα ρεπορτάζ του τοπικού αλλά και του ηλεκτρονικού Τύπου, χαρακτηρίστηκε ότι έγινε σε προεκλογικό κλίμα, ενώ η ομιλία του δεν έμεινε μόνο στο σκοπό της, δηλαδή στις κοινωνικές δομές, αλλά επεκτάθηκε στην διαφήμιση και προβολή όλου του δημαρχιακού έργου.

 

Παραθέτουμε όλα τα παραπάνω, θεωρώντας πως είναι αυτονόητο, ότι οποιοσδήποτε θέλει να προσφέρει στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες,  το πραγματοποιεί χωρίς τυμπανοκρουσίες, χωρίς φωτογραφήσεις και κυρίως χωρίς πολιτική εκμετάλλευση.

 

Εμείς στο «ΤΩΡΑ», πιστεύουμε πρώτα ως στάση ζωής και ταυτόχρονα ως πολιτική άποψη, ότι οφείλουμε να δρούμε προς το συμφέρον αυτών που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε είδους πρόβλημα με τρόπο που δεν προσβάλλει την προσωπικότητα τους, δεν την εκμεταλλεύεται επικοινωνιακά προς πολιτικό όφελος και δίνει αποτελεσματικά λύσεις και όχι παυσίπονα ημέρας.

 

Ζητούμε από όλους όσους συμμετέχουν στα πολιτικά δρώμενα, να μην υιοθετήσουν τέτοιες πρακτικές υφαρπαγής της πολιτικής επιλογής των πολιτών, που βασίζεται στην εκμετάλλευση της οικονομικής ή άλλης αδυναμίας η οποία έχει ενταθεί λόγω της οικονομικής κρίσης.

 

Η τηλεοπτική παρωδία του κ. Σταμούλη και οι «κοκορομαχίες» του διπόλου

 

Όσον αφορά τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου, που αυτοδιαφημίζεται ως εν δυνάμει δήμαρχος, δηλαδή τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη, την τελευταία εβδομάδα γίναμε μάρτυρες της τηλεοπτικής του παρωδίας στον τηλεοπτική σταθμό EXTRA3.

 

Θέμα συζήτησης, η πολύκροτη υπόθεση της μετεγκατάστασης των Ρομά του Χαλανδρίου στο όρος Πατέρας.

 

Ο κ. Σταμούλης δυστυχώς για πολλοστή φορά απέδειξε πως βλέπει μπροστά του μόνο ένα πρόβλημα, επειδή έτσι τον συμφέρει.

 

Μάλιστα με τις αναφορές του στο πρόβλημα της μετεγκατάστασης των Ρομά, κατάφερε να συμπαρασύρει και τον δήμαρχο κ. Μαρινάκη, ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία παρενέβη και θέλησε να δώσει τις δικές του εξηγήσεις.

 

Οι πολιτικά παλαιομοδίτικες μέθοδοι, από την πλευρά του κου Σταμούλη, (όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων αλλά και των πολιτικών του αντιπάλων), απέφεραν εξηγήσεις παλαιοκομματικού τύπου από την πλευρά Μαρινάκη, για μια υπόθεση η οποία ουσιαστικά έχει πάρει το δρόμο της.

 

Το δίπολο Μαρινάκη – Σταμούλη με την παρωδία που  παρακολουθήσαμε αποδεικνύει περίτρανα ότι στοχεύει ακόμη και προεκλογικά στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης σε ζητήματα δευτερεύουσας σημασίας.

 

Αποδεικνύεται δυστυχώς, πως και οι δύο συνδυασμοί προσπαθούν τεχνηέντως να παρασύρουν τους πολίτες, βάζοντας σε προτεραιότητα προβλήματα, όπως αυτό της μετεγκατάστασης των Ρομά, που φαίνεται να εξελίσσεται σε σήριαλ πολλών επεισοδίων ακόμα και στην προεκλογική περίοδο.

 

Η υπόθεση των Ρομά δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα του δήμου

 

Από όλα όσα βιώνουμε από τις «κοκορομαχίες» του διπόλου Μαρινάκη – Σταμούλη, αναρωτιόμαστε:

 

Άραγε κ. Σταμούλη και κ. Μαρινάκη, το θέμα της μετεγκατάστασης των Ρομά είναι το μοναδικό και ποιο σοβαρό από αυτά που απασχολούν τις τοπικές κοινωνίες των Μεγάρων και της Νέας Περάμου;

Αναρωτήθηκε και προβληματίστηκε ο κ. Σταμούλης κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρωδίας, τι συμβαίνει και για ποιους λόγους η κεντρική διοίκηση δεν υπογράφει το ΓΠΣ των Μεγάρων;

Αναρωτήθηκε ο κ. Σταμούλης πως η κοινωνία καταρρέει οικονομικά και ότι η προσφορά στο συνάνθρωπο γίνεται πράξη εκμετάλλευσης από τον κ. Μαρινάκη; Αναρωτήθηκε αν αγωνιούν οι δημότες που μονίμως αισθάνονται ανασφαλείς  στα σπίτια τους, την στιγμή που η έξαρση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις;

 

Οι θέσεις μας

 

Ως συνδυασμός, είμαστε κάθετα αντίθετοι στις φιέστες στις οποίες γίνεται εκμετάλλευση της κοινωνικής προσφοράς.

 

Προσπάθεια μας θα είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για να εκλείψουν τα συσσίτια, τα κοινωνικά φαρμακεία και παντοπωλεία.

 

Πάγια θέση μας και διαρκής στόχος είναι δημιουργία των συνθηκών που θα θέσουν τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο, στηρίζοντας την υγιή επιχειρηματικότητα στους τομείς της μικρής βιοτεχνίας, του εμπορίου και των υπηρεσιών, καθώς και την τοπική αγροτική οικονομία, σε μια δύσκολη περίοδο που η κοινωνία μέσω συσσιτίων και κοινωνικών παντοπωλείων προσπαθεί να επιβιώσει.

 

Γιατί ο δήμος έχει και άλλα προβλήματα, για τα επίλυση των οποίων χρειάζεται σχεδιασμός, αλλά και ρεαλιστικές προτάσεις «ΤΩΡΑ»!

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button