Γ. Μπερδελής: «Η διοίκηση του Δήμου υπέστη την πρώτη της ήττα»

Η αλαζονεία και ο καιροσκοπισμός της διοίκησης του δήμου φάνηκε περίτρανα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έγινε την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019.

Εκεί η διοίκηση Σταμούλη υπέστη την πρώτη της ήττα, συνεπεία του γεγονότος ότι αποτελεί μειοψηφία και αντί να αναζητεί συγκλίσεις, κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική να εμφανίζει το άσπρο μαύρο και ειρωνεύεται την αντιπολίτευση.

Σε θέμα προ ημερήσιας διάταξης που έθεσε ο επικεφαλής μας Γιώργος Μπερδελής, σχετικά με τις μικρές χωματερές που αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα σε διάφορες περιοχές και με αφορμή επιστολή των μελών της κοινότητας Κινέτας, αλλά και την πρόσφατη φωτιά σε ανενεργό λατομείο, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος επέλεξε την τακτική του «Πόντιου Πιλάτου» και όχι των υπεύθυνων απαντήσεων και της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης που προκύπτει από τη θέση του.

Σε θέμα επίσης προ ημερήσιας διάταξης σχετικά με το αναμενόμενο πόρισμα ορκωτού ελεγκτή για το έλλειμμα στη δευτεροβάθμια επιτροπή παιδείας, δεν λάβαμε καμία απάντηση από το Δήμαρχο.

Επιπλέον, η διοίκηση κατέγραψε την πρώτη της καταψήφιση σε θέμα αναμόρφωσης προϋπολογισμού, καθώς, πρώτος ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης μας κ. Δημήτρης Γεωργακής, ανέδειξε τόσο στην οικονομική επιτροπή, όσο και στο δημοτικό συμβούλιο την άγνοιά της διοίκησης επί της οικονομικής κατάστασης διαφόρων θεμάτων του Δήμου, αλλά και το σχεδιασμό της για αλόγιστες, θολές και άνευ θετικού αντίκτυπου στην κοινωνία, δαπάνες.

Η περικοπή μιας σειράς μικρών έργων και αναγκαίων μελετών και η ενίσχυση δαπανών για λειτουργικές δαπάνες και προμήθειες σε μη λογικό ύψος (όπως τηλεφωνικά τέλη, προμήθειες χρωμάτων σε υπερβολικά ύψη και άλλα), καθώς και η άγνοια της, για επιβαρύνσεις του Δήμου όπως επιδικασμένοι τόκοι υπερημερίας σε μεγάλο ύψος, καταδεικνύουν τον καιροσκοπισμό με τον οποίο αντιμετωπίζει η υπό τον κ. Γρηγόριο Σταμούλη διοίκηση, την οικονομική κατάσταση του Δήμου Μεγαρέων.

Επιχειρώντας να υποβαθμίσει το θέμα και να το εμφανίσει ως τεχνικό, (ένα θέμα που έχει αμιγώς πολιτικές προεκτάσεις), συνάντησε την καθολική αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Η γνώση της οικονομικής κατάσταση ενός οργανισμού, είναι ζωτικό στοιχείο προκειμένου να τον διοικήσεις αποτελεσματικά, κάτι που η διοίκηση του κ. Σταμούλη αγνοεί επιδεικτικά, οδηγώντας το Δήμο σε κακή οικονομική κατάσταση.

Ελπίζουμε η συνεδρίαση αυτή να αναγκάσει τη διοίκηση να αφήσει τις αλαζονικές συμπεριφορές και να εισάγει θέματα μελετημένα από τους πολιτικούς προϊστάμενους προκειμένου να επιτυγχάνει τις συγκλίσεις εκείνες που απαιτούνται για να διοικηθεί αποτελεσματικά και χωρίς προβλήματα ο δήμος.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button