Ανακοίνωση υποψηφιότητας του Γιώργου Μπερδελή για το αξίωμα του Δημάρχου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε ο επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «Τώρα», Γεώργιος Μπερδελής, πριν από λίγο στο γραφείο του.
Ο κος Μπερδελής γνωστοποίησε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2019.

Στην παρακάτω επιστολή του γνωστοποιεί την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Επιστολή προς κόμματα

Με την παρούσα επιστολή μου θα ήθελα να σας γνωστοποιήσω την πρόθεση μου να είμαι υποψήφιος για το αξίωμα του Δημάρχου στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον Μάιο του 2019.
Προσηλωμένος σταθερά στην δημοκρατική λειτουργία των θεσμών, πιστεύω ακράδαντα ότι στην σημερινή κατάσταση ο τόπος μου έχει ανάγκη την ολική επαναφορά του υγιούς κομματιού της τοπικής μας κοινωνίας.
Όλων εκείνων (ανεξαιρέτως πολιτικής ταυτότητας) που είναι ικανοί και πιστεύουν στην πρόοδο και στην προοπτική αυτού του τόπου.

Η ιδεολογική και πολιτική μου ταυτότητα είναι σε όλους γνωστή (την κομματική μου ταυτότητα της παρέδωσα το 1998 αμέσως με την ενασχόληση μου με την τοπική Αυτοδιοίκηση) καθότι ουδέποτε απέκρυψα, ούτε ποτέ σύρθηκα πίσω από λαϊκιστικά συνθήματα και «απολυτίκ» συμπεριφορές.
Πιστεύω στον αγώνα όσων τίμια αγωνίζονται από οποιοδήποτε μετερίζι για το καλό της χώρας μου και του τόπου μου.

Υπηρέτησα και υπηρετώ έως σήμερα με σθένος, τιμιότητα και με πολιτικό πολιτισμό, με όλες μου τις δυνάμεις την τοπική αυτοδιοίκηση.
Αυτό μου το αναγνώρισαν οι συμπολίτες μου γι αυτό εκλεγόμουν πάντα από 1ος έως 3ος σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις έως το 2010 και στις τελευταίες εκλογές ως επικεφαλής παράταξης με 16,55% σ’ έναν συνδυασμό που συγκροτήθηκε λίγους μήνες προ των εκλογών.
Γιατί πίστευα και πιστεύω ακράδαντα ότι τοπική αυτοδιοίκηση σημαίνει διαρκή ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο και στον συντοπίτη σου. Και είναι γνωστή η διαδρομή μου, οι αγώνες και η συνεισφορά μου στην τοπική κοινωνία από πολύ νέος.

Κύριοι,
Η ανάπτυξη και η πορεία προς τα μπρος του Δήμου μας είναι το διακύβευμα των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών.
Οι επερχόμενες δημοτικές εκλογές είναι εξαιρετικά κρίσιμες και θα καθορίσουν αν θα μείνουμε η όχι στην σημερινή περίοδο στασιμότητας και αδράνειας.
Πρέπει να γίνει σαφές ότι οι εκλογές αυτές έχουν καθαρά αυτοδιοικητικό χαρακτήρα.
Δεν ψηφίζουμε κόμματα ούτε ιδεολογίες.
Είναι μια διαδικασία ευθύνης.
Η στήριξη, η ανάδειξη προσώπων ως επικεφαλής και η ψήφος μας είναι μια διαδικασία ευθύνης απέναντι στους πολίτες αυτού του τόπου.
Επιλέγουμε πρόσωπα τίμια με εμπειρία, δυναμική που μπορούν να βρουν ακροατές σε όλους τους πολιτικούς χώρους του δημοκρατικού τόξου.
Πρόσωπα ικανά να εγγυηθούν την δημιουργία υπερκομματικών ψηφοδελτίων και συνεναιτικών συγκλήσεων στη διοίκηση (ειδικά μετά την ψήφιση του Ν.Κλεισθένη).
Γιατί στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν χωρά πλέον ο κομματισμός, ούτε οι κομματικές σφραγίδες υποψηφιότητας.
Το αντίθετο εξ ορισμού ο θεσμός αυτός δημιουργεί προϋποθέσεις για συνεργασία, συναίνεση και συγκλίσεις.

Πρέπει η τοπική αυτοδιοίκηση να εκφράζει ένα εύρος συνεργασιών σε ένα κοινό προσυμφωνημένο πλαίσιο θέσεων για την λειτουργία, την διοίκηση και την ανάπτυξη του Δήμου μας.

Με σχέδιο λοιπόν, με συγκεκριμένες δεσμεύσεις και ανανεωμένο πολυσυλλεκτικό – υπερκομματικό ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από ικανά και τίμια πρόσωπα απ’ όλους τους κοινωνικούς, επαγγελματικούς και επιστημονικούς χώρους, απ’ όλες τις ηλικιακές ομάδες και με πολύτιμο οδηγό την εμπειρία μου που αποκτήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα της ενασχόλησης μου με τα κοινά απευθύνομαι σε εσάς και ζητάω τη στήριξη σας στις επόμενες δημοτικές εκλογές ως επικεφαλής ενός πολυσυλλεκτικού – υπερκομματικού ψηφοδέλτιου.

Επιδίωξη μου είναι δια μέσω της δική σας στήριξης, να μας στηρίξουν όσο γίνεται πλατύτερα στρώματα της τοπικής κοινωνίας και όχι παράγοντες & οικονομικά συμφέροντα σε μια πορεία ανάκαμψης και αναγέννησης του τόπου μας.

Γι αυτό ζητάω την στήριξή σας προκειμένου να διαμορφώσουμε όλοι μαζί με συναινετικές πρακτικές τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα Δήμο πρωτοπόρο σ’ όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, που θέτει στο επίκεντρο της λειτουργίας και της δράσης του το συμφέρον όλων των δημοτών.

Το στοίχημα είναι μεγάλο.
ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μόνο μπορούμε να το κερδίσουμε για να διαμορφώσουμε το Δήμο μας που αγαπάμε και μας αξίζει.
Με την δέσμευση για σκληρή και αποτελεσματική δουλειά σας ζητώ την στήριξη σας.

Με εκτίμηση,
Γεώργιος Μπερδελής
Αρχιτέκτων μηχανικός
Επικεφαλής της Δημ. Παράταξης «ΤΩΡΑ»

Υ.Γ. : Η παρούσα επιστολή μου θα κοινοποιηθεί σε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου με την ευχή να πραγματοποιηθεί ένα υπερκομματικό ψηφοδέλτιο ικανό να ανταπεξέλθει στις σημερινές ανάγκες του τόπου.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button