Συνάντηση εργασίας Δημάρχου Μεγαρέων με τον Πρόεδρο της ΠΕΔΑ

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη με τον Δήμαρχο Νικαίας & Ρέντη και Πρόεδρο της ΠΕΔΑ κ. Γιώργο Ιωακειμίδη

Τον Δήμαρχο Μεγαρέων κ. Γρηγόρη Σταμούλη επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της πόλης την περασμένη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, Δήμαρχος Νικαίας & Ρέντη, ύστερα από συνεννόηση των δύο ανδρών που είχε προηγηθεί και είχε πολύωρη συνεργασία μαζί του για θέματα αυτοδιοίκησης, θεσμικού και τοπικού χαρακτήρα.

Ο κ. Σταμούλης ενημέρωσε τον κ. Ιωακειμίδη για τα υπό εξέλιξη έργα στο Δήμο και ζήτησε την υποστήριξη της Π.Ε.Δ.Α. στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος και οι συνεργάτες του να επιλυθούν προβλήματα, που «κληρονομήθηκαν» από παρελθούσες διοικήσεις του Δήμου και εξακολουθούν να είναι υψηλής προτεραιότητας.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη διοικητική έκταση του Δήμου, που προέκυψε από τις συνενώσεις του «Καλλικράτη» κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες, που εμφανίζει η καθημερινή επιστασία και διαχείριση της –«τα μηχανικά μέσα και το διαθέσιμο ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκούν», είπε- και, τέλος, εξέφρασε στον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι «καταφέραμε να εξορθολογήσουμε τη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, τα οποία με μια νοικοκυρεμένη πολιτική «ήρθαν στα ίσα τους» δεδομένου ότι το 2014 παραλάβαμε χρέη…»

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής, κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, μετά το πέρας της συνεργασίας του με τον κ. Γρηγόρη Σταμούλη ξεναγήθηκε σε περιοχές του Δήμου και ειδικότερα στις ακτές της πόλης, οι οποίες και αποτελούν σταθερό πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό πολιτών του λεκανοπεδίου.
Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης οι δύο άνδρες προέβησαν σε δηλώσεις:

Ο κ. Σταμούλης ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον κ. Ιωακειμίδη για την επίσκεψη και χαρακτήρισε τη συνάντηση εποικοδομητική και εξαιρετικά χρήσιμη για το Δήμο Μεγαρέων.

Αναφερόμενος ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ.Α στην ενημέρωση και στην όλη συζήτηση, που είχε από τον συνάδελφό του κ. Γρηγόρη Σταμούλη, τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «φεύγω σοφότερος με όσα είχε την καλοσύνη να μου πει ο Δήμαρχος Μεγαρέων και βέβαια, με ενισχυμένη την πεποίθηση ότι η αυτοδιοίκηση, αν και με περιορισμένα μέσα και με μειωμένους άνω του 60% πόρους, κάνει τη δουλειά της πολύ καλύτερα από την κεντρική διοίκηση…»

Στην σύσκεψη, συμμετείχαν και οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, Ελένη Ρήγα, Ελευθέριος Κοσμόπουλος, Νίκος Παπαπανούσης και Σταύρος Φωτίου, οι οποίοι και κατέθεσαν τις προσωπικές εμπειρίες και γνώσεις τους από την καθημερινή διαχείριση των ευθυνών τους.

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button