Φωτιά στα Γεράνεια: Ισχυρισμοί κατοίκου για ύποπτη εστία φωτιάς

Για «σημιακή εστία» κάνει λόγο ο ε.α. υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Το zougla.gr κάνει αναφορά σε μια περίεργη, όσο και «ενδιαφέρουσα» μαρτυρία, μιας γυναίκας η οποία διατηρεί εξοχικό στην περιοχή, και μόλις έμαθε τα νέα της πυρκαγιάς έσπευσε αμέσως στο σημείο, όπου παρακολούθησε για όλο το βράδυ δυστυχώς τις φλόγες να κάνουν στάχτη μεγάλο τμήμα του δάσους των Γερανείων.

Σε όλη τη διάρκεια της μοιραίας νύχτας για το φυσικό περιβάλλον, η μεσίτρια Χριστίνα Καμαρινοπούλου, ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε και μην γνωρίζοντας αν οι φλόγες έχουν «καταπιεί» και το σπίτι της, τραβούσε φωτογραφίες.

Σε μια δεδομένη χρονική στιγμή, και συγκεκριμένα στη 01:25 τα ξημερώματα της 21ης Μαΐου, η Χριστίνα Καμαρινοπούλου πρόσεξε μια νέα εστία φωτιάς να «ξεπηδά» σε μακρινή απόσταση από το κυρίως μέτωπο. Όπως αναφέρει, θεωρεί αδύνατον η νέα εστία να προέκυψε εκείνη την ώρα από κάποια αιτία όπως φλεγόμενο κουκουνάρι, ή από το θερμικό ρεύμα που προκαλείται σε περιπτώσεις μεγάλων πυρκαγιών.

«Η απόσταση είναι πολύ μεγάλη, υπολόγισα μετά ότι το μέτωπο με τη νέα εστία απείχαν τουλάχιστον 500 μέτρα. Επίσης ανάμεσά τους, δεν καιγόταν τίποτα εκείνη τη στιγμή, ενώ μεσολαβούσε κι ένας ψηλός βραχώδης όγκος», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όμως, ο Ανδριανός Γκουρμπάτσης, Αντιστράτηγος – Υπαρχηγός ΠΣ, ε.α, Νομικός, με μεγάλη εμπειρία στις πυρκαγιές αλλά και στους εμπρησμούς, σε παρέμβασή του εκτιμά το εξής:

«Ο εντοπισμός δεύτερης εστίας που ισχυρίζεται ότι είδε η συγκεκριμένη μάρτυρας εκτιμώ ότι οφείλεται σε «σημιακή εστία» που δημιουργήθηκε από το ιδιαίτερα σύνηθες φαινόμενο της κηλίδωσης δηλαδή μεταφορά καύτρας σε μεγάλη απόσταση εξ αιτίας των ισχυρών ανέμων, φαινόμενο που μπορεί να δημιουργήσει στον πολίτη την εντύπωση ότι πρόκειται για εμπρηστική ενέργεια. Ακόμη μπορεί να οδηγήσει και τον δικαστή σε εσφαλμένη δικανική κρίση ακόμη και σε πλάνη».

πηγή: zougla.gr

Παρόμοια άρθρα

Back to top button