Λαϊκή Συσπείρωση: «Η Δημοτική Αρχή Μεγάρων είναι συνένοχη στο έγκλημα που κάθε τόσο επαναλαμβάνεται με καταστροφικές συνέπειες για τον λαό»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη αναφέρεται στην καταστροφική πυρκαγιά της 19ης Μαΐου στα Γεράνεια και έχει ως εξής:

Ο λαός της περιοχής μας συνεχίζει να βιώνει τη μία καταστροφή μετά την άλλη. Συνεχίζει να είναι στο ίδιο έργο θεατής, να βλέπει τους διάφορους ανευθυνο-υπεύθυνους πριν από κάθε καταστροφή να διαβεβαιώνουν ότι όλα είναι έτοιμα για την αντιμετώπιση φαινομένων και μετά από κάθε καταστροφή να κουνάνε το δάχτυλο της ατομικής ευθύνης, να πετάει ο ένας το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον, να μιλάνε για έργα που δήθεν θα λύσουν το πρόβλημα και όταν κλείσουν τα φώτα της δημοσιότητας να μη γίνεται τίποτα ή το όποιο μέτρο παίρνεται να είναι αποσπασματικό.

Η Δημοτική Αρχή Μεγάρων, έχει λερωμένη τη φωλιά της, είναι συνένοχη στο διαχρονικό έγκλημα, γι’ αυτό και τις τελευταίες μέρες, με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Σταμούλη, επιχειρεί να εμφανιστεί ως αθώα περιστερά, για να γλιτώσει την κατακραυγή από το λαό της περιοχής που δικαιολογημένα αγανακτεί.

Η Δημοτική Αρχή Μεγάρων είναι συνένοχη στο έγκλημα:

Γιατί όταν η Κυβέρνηση ψήφιζε τον περιβαλλοντικό νόμο – εμπρηστή που ανοίγει την πόρτα για επενδύσεις και μπίζνες ακόμα και σε περιοχές natura, αυτή δεν έβγαζε κιχ και στήριζε την κυβερνητική πολιτική.

Γιατί στηρίζει και εφαρμόζει την εγκληματική πολιτική της υποχρηματοδότησης και της υποστελέχωσης των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας, όλων των αναγκαίων υπηρεσιών για την προστασία της ζωής και της περιουσίας του λαού της περιοχής.

Γιατί η Δημοτική Αρχή στηρίζει την εγκληματική πολιτική που θεωρεί κόστος τα μέτρα αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας.

Γιατί εδώ και τρία χρόνια οι κάτοικοι της Κινέτας, βλέπουν τη μία καταστροφή να διαδέχεται την άλλη εξαιτίας των πυρκαγιών του 2018 και την ίδια στιγμή να μην υλοποιούνται όλα τα αναγκαία έργα που απαιτούνται. Μάλιστα η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν πιέζει την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια Αττικής, αλλά συμπεριφέρεται σα να μην τρέχει τίποτα, συμμετέχει ενεργά στην κοροϊδία και την εξαπάτηση του λαού της περιοχής.

Γιατί ο Δήμαρχος Μεγάρων κ. Σταμούλης, έκατσε για ακόμη μια φορά σούζα μπροστά στην Κυβέρνηση, όταν ο κ. Πέτσας από τα αποκαΐδια ανακοίνωνε τις αποζημιώσεις – ψίχουλα. Ο Δήμαρχος έβγαλε τη σιωπή, όταν γνωρίζει καλά την τραγική εμπειρία από τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές της Κινέτας.

Επειδή ο κατάλογος είναι μεγάλος και η Δημοτική Αρχή Μεγάρων εκτεθειμένη, καλό θα είναι να αφήσει στην άκρη την επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης που έτσι κι αλλιώς προκαλεί αηδία στο λαό της περιοχής και χωρίς άλλες καθυστερήσεις να πάρει πρωτοβουλίες για να ικανοποιηθούν οι δίκαιες διεκδικήσεις του λαού όπως:

– Να γίνει άμεσα η καταγραφή των καταστροφών σε κατοικίες, βοηθητικούς χώρους, κτήματα και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία των κατοίκων της περιοχής και να αποζημιωθούν άμεσα στο 100% της ζημιάς.
– Να παρθούν μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας και θωράκισης για να αποφευχθεί νέα καταστροφή το χειμώνα.
– Να καταργηθεί τώρα ο περιβαλλοντικός νόμος και όλοι οι αντιδασικοί νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων που ανοίγουν το δρόμο για επενδύσεις σε δασικές εκτάσεις, ακόμα και σε περιοχές που είναι χαρακτηρισμένες ως natura.
– Να εξασφαλιστεί τώρα η αποκατάσταση του δάσους και να απαγορευτεί πλήρως η εγκατάσταση ΑΠΕ και ιδιαίτερα ανεμογεννητριών στο συγκεκριμένο δάσος.
– Να στελεχωθεί τώρα με όλο το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό η πυροσβεστική και η δασική υπηρεσία με άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Να μονιμοποιηθούν τώρα με σταθερές σχέσεις εργασίας όλοι οι τριετούς θητείας και εποχικοί πυροσβέστες.
– Να ενισχυθούν τώρα, οι αρμόδιες δυνάμεις πυροπροστασίας με τα αναγκαία μέσα και να εξασφαλισθούν τα απαραίτητα χρήματα για τη βελτίωση των υποδομών των τεχνικών μέσων και επίγειων, με ενίσχυση και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος σε πυροσβεστικά οχήματα και σύγχρονα πλωτά μέσα για τους Λιμενικούς Πυροσβεστικούς Σταθμούς.

Με ευθύνη του κράτους να εξασφαλιστεί η ολοκληρωμένη διαχείριση και προστασία των δασών και στο πλαίσιο της να γίνει ριζική αλλαγή στον αντιπυρικό σχεδιασμό με κύριο βάρος στην πρόληψη και την οργάνωση των επίγειων δυνάμεων πρόληψης και κατάσβεσης. Να παρθούν άμεσα ειδικά μέτρα προστασίας για δάση και δασικές εκτάσεις που βρίσκονται κοντά σε οικισμούς.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button