Παρατείνεται η θητεία των ΔΣ Συλλόγων Γονέων

Ακολουθεί ανακοίνωση του Ευάγγελου Ρήλου, προέδρου του Δ.Σ. του 6ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων, όπως μας απεστάλη.

«Ο Συλλογος μας λειτουργοντας παντα εντος πλαισιων υπευθυνοτητας και νομιμοτητας και οχι του ευκαιριακου καιροσκοπισμου, ενημερωνομαστε και ακολουθουμε τις ανακοινωσεις της ΑΣΓΜΕ και εν συνεχεια ενημερωνουμε υπευθυνα τα Μελη μας.

Ως εκ τουτου οι εκλογικες διαδικασιες του Συλλογου Γονεων και Κηδεμονων του Σχολειου μας οπως και ολων των Σχολειων της Ελλαδας θα πρεπει να γινουν την νεα Σχολικη χρονια με καταληκτικη ημερομηνια την 31/10/2021 οπως προβλεπει και η νεα τροπολογια που κατατεθηκε απο την κυβερνηση στις 9/6/2021 και που ολοι, οσοι ασχολουμαστε υπευθυνα με τους Συλλογους και ενημερωνομαστε απο τα αρμοδια οργανα, το γνωριζαμε εδω και καιρο.

Αντιλαμβανομαστε ολοι οτι, με αυτον τον τροπο τον απολυτος λογικο θα μπορουν να αντιπροσωπευθούν ολες οι ταξεις ολων των Σχολειων και ολων των βαθμιδων οπου αυτο ειναι και το ζητουμενο προκειμενου να υπαρχει πολυφωνια και ισονομια σε καθε Σχολικη μοναδα.

Παρακαλουμε ο Δημος να διαφυλάξει τη νομιμότητα ετσι ωστε οι εκλογες του καθε Σχολειου να γινουν εντος των νομιμων ημερομηνιων, να συνταχθούν και να κατατεθουν τα σωστα πρακτικα και εγγραφα, ωστε και τα αποτελεσματα να ειναι εγκυρα προκειμενου να γινει η σωστη αντιπροσωπευση στην Ενωση Γονεων του Δημου μας

Δεν χρειαζομαστε << επαγγελματιες Γονεις >> με διαβατηριο τα παιδια τους, χρειαζομαστε Γονεις που θα δουλέψουν << επαγγελματικα >> για ολα τα παιδια της πολης μας».

Στην επιστολή παρατίθεται ενημερωτικά και η ανακοίνωση της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.) που αφορά στην παράταση θητείας των διοικητικών συμβουλίων των ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ έως 31/10/2021 και αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της Κυβέρνησης να δοθεί απάντηση στο αίτημα της ΑΣΓΜΕ (κατάθεση γραπτού αιτήματος στο Υπ. Παιδείας από τις 13/4/2021, συνάντηση με ΓΓ Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κόπτση στις 27/5/2021, διαβεβαίωση από Υπ. Παιδείας ότι θα έχει δοθεί απάντηση έως 4/6/2021) για παράταση στα ΔΣ των Οργανώσεων μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και μεταφορά των όλων των εκλογικών διαδικασιών στο νέο σχολικό έτος, πρακτικά σημαίνει ότι όλες οι εκλογικές διαδικασίες μετατίθενται για τη νέα σχολική χρονιά.

Τελικά η Κυβέρνηση κατάθεσε τροπολογία στις 9/6/2021 (2 ημέρες πριν τη λήξη τη σχολικής χρονιάς για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια) σε νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών και συγκεκριμένα με το άρθρο 8 προβλέπεται «ειδικώς για τους συλλόγους γονέων των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που έχουν συγκροτηθεί και λειτουργούν σύμφωνα άρθρο 53 του ν. 1566/1985 (Α’ 167), παράταση θητείας μέχρι την 31η10.2021».

Η παρούσα τροπολογία αν και δεν απαντά ουσιαστικά στο σύνολο των δυσκολιών που διαμορφώθηκαν λόγω της πανδημίας στις εκλογικές διαδικασίες όλων των Οργανώσεων Γονέων (Συλλόγων, Ενώσεων, Ομοσπονδιών, ΑΣΓΜΕ), δίνει τη δυνατότητα σε όλες τις Οργανώσεις Γονέων να πραγματοποιήσουν τις εκλογικές τους διαδικασίες τη νέα σχολική χρονιά. Οι εκλογικές διαδικασίες σε όλη τη χώρα και για κάθε Όργανο του γονεϊκού κινήματος διέπονται από τα ενιαία κριτήρια που προβλέπει το σχετικό νομικό πλαίσιο, ειδικά για την εκλογή αντιπροσώπων στα υπερκείμενα Όργανα.

Ως ΑΣΓΜΕ καλούμε από τώρα όλους τους Συλλόγους Γονέων να προετοιμάσουν τις εκλογικές διαδικασίες
ώστε από Σεπτέμβρη να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή μαζικότητα. Οι εκλογικές διαδικασίες να συνδυαστούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις για το κάθε πρόβλημα σε κάθε σχολείο. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να δοθεί από τις Ενώσεις Γονέων για την επανασύσταση του Συλλόγου σε σχολεία που δεν υπάρχει ΔΣ λόγω αποφοίτησης των παιδιών από την συγκεκριμένη βαθμίδα.
Δυνατές και αποτελεσματικές Οργανώσεις Γονέων σημαίνει πρώτα από όλα μαζικοί Σύλλογοι Γονέων σε κάθε σχολείο σε κάθε γωνιά της χώρας.

Η ΑΣΓΜΕ στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της, στις 7/6/2021, αποφάσισε να εκδοθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς «Ανακοίνωση – Οδηγίες προς τις Οργανώνεις Γονέων για τις εκλογικές διαδικασίες».
το ΔΣ της ΑΣΓΜΕ 10/6/2021.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button