Κυβερνητικό κλιμάκιο στο Αλεποχώρι για αποτίμηση καταστροφών στον Δήμο Μεγαρέων

«Οικονομική στήριξη των πληγέντων και αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών»

Κυβερνητικό κλιμάκιο μετέβη, νωρίς το πρωί σήμερα 23 Μαΐου, στο Αλεποχώρι του Δήμου Μεγαρέων με σκοπό μια πρώτη αποτίμηση των καταστροφών που αφήνει πίσω της η πυρκαγιά που ξεκίνησε (βράδυ Τετάρτης 19 Μαΐου) από τον Σχίνο Λουτρακίου και κατέκαψε 65.000 περίπου στρέμματα δασικής έκτασης και γεωργικών καλλιεργειών στα εδάφη του Δήμου Μεγαρέων.

Παρόντες ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας που συμμετείχε επικεφαλής σε ευρεία σύσκεψη στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής στις Αιγειρούσες Αλεποχωρίου, με συμμετέχοντες τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας αρμόδιο για Θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά, τον γενικό γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής κ. Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Καραγιάννη, τον γενικό γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα και τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο. Συμμετείχαν επίσης, ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Κορίνθου κ. Τάσος Γκιολής, ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο δήμαρχος Μεγάρων κ. Γρηγόρης Σταμούλης, και ο δήμαρχος Λουτρακίου κ. Γεώργιος Γκιώνης.

Στο σημείο παρευρέθηκαν επίσης ο υφυπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Γιώργος Κώτσηρας, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Θανάσης Μπούρας, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας και ο βουλευτής Δυτικής Αττικής κ. Ευάγγελος Λιάκος.

Τα άμεσα ανακοινώσιμα μέτρα προς υλοποίηση, δια στόματος κ. Πέτσα, είναι:
– η άμεση καταβολή 600 ευρώ ως πρώτο βοήθημα και έως 6.000 για οικοσκευή και
– στεγαστική συνδρομή για τους πληγέντες με
– κήρυξη αναδασωτέας περιοχής από αύριο όλης της καμένης δασικής έκτασης
– αποκατάσταση των υποδομών και του οδικού δικτύου με τη συνδρομή των δήμων και των περιφερειών
– στήριξη αγροτικών εκμεταλλεύσεων με κλιμάκια του ΕΛΓΑ που θα προχωρούν στην καταγραφή των ζημιών των αγροτικών εκμεταλλεύσεων της περιοχής
– αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος με αντιπλημμυρική προστασία.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button