Έργα ασφαλτόστρωσης από το δήμο

Δύο ξεχωριστά σημαντικά έργα που θα οδηγήσουν στην αξιοσημείωτη βελτίωση της εικόνας των δρόμων στις πόλεις των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, εξασφάλισε ο Δήμος Μεγαρέων.

 

Το πρώτο πραγματοποιείται αυτό το διάστημα (προϋπολογισμού 200.000 ευρώ) και έχει ως αντικείμενο τη συντήρηση οδοστρωμάτων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου.

 

Μέσα από αυτό το έργο γίνονται επιμέρους συντηρήσεις σημείων, όπου το οδόστρωμα ήταν σε κακή κατάσταση και έχρηζε άμεσης αποκατάστασης, σε πολλούς και διαφορετικούς δρόμους, ώστε να υπάρχει άνετη διέλευση των οχημάτων. Επιλέχθηκε το κονδύλι να μη χρησιμοποιηθεί σε δύο ή τρεις δρόμους και μόνον, αλλά σε πολλούς τμηματικά ώστε να καλυφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες φθορές.

 

Το έργο αυτό ακολουθείται από ένα νέο έργο ασφαλτοστρώσεων ύψους 500.000 ευρώ το οποίο μπορεί άμεσα να ξεκινήσει μετά από τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, έπειτα από τη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής της Πέμπτης 27-03-2014.

 

Παρά τη δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα οι συντονισμένες κινήσεις της διοίκησης και προσωπικά του Δημάρχου κ. Γιάννη Μαρινάκη εξασφάλισαν αυτούς τους πολύ σημαντικούς πόρους. Το νέο αυτό σημαντικό έργο ανέρχεται στις 500.000 ευρώ και μ’ αυτό θα γίνουν ασφαλτοστρώσεις, όχι τμηματικά όπως με το κονδύλι των 200.000 ευρώ αλλά κατά μήκος οδών, όπως προβλέπει η μελέτη (πλήρης ασφαλτόστρωση). Οι εργασίες περιλαμβάνουν 15 δρόμους του Δήμου Μεγαρέων και θα καλύψουν 18.000 τ.μ. ασφαλτόστρωσης.

 

Στόχος του δήμου είναι να γίνει ασφαλτόστρωση σε κομβικούς δρόμους των πολεοδομικών συγκροτημάτων των Μεγάρων και της Νέας Περάμου, έτσι ώστε να βελτιωθούν οι κυκλοφοριακές συνθήκες στις πόλεις μας και η ποιότητα ζωής των δημοτών.

 

Δε θα ήταν δυνατόν να δοθούν Ευρωπαϊκοί πόροι για ασφαλτοστρώσεις, στο ύψος των ποσών που απαιτούνται για το μήκος των δρόμων όλου του δήμου, αν υπήρχε η περίπτωση να ξανανοιχτούν για οποιονδήποτε λόγο αυτοί οι δρόμοι.

 

Η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία διαχειρίζεται τις τύχες του δήμου Μεγαρέων ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Μαρινάκης και αφού δρομολογήθηκαν και ολοκληρώνονται όλα τα έργα βασικών υποδομών (αποχέτευση Νέας Περάμου, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης των Μεγάρων και αποχέτευση στην επέκταση του σχεδίου πόλεως των Μεγάρων) έπεισε τους διαχειριστές Ευρωπαϊκών κονδυλίων και έχει ήδη εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για αυτό. Με αυτό τον τρόπο θα παραδοθούν στους πολίτες δύο πόλεις με όλες τις υποδομές τους ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΕΣ (ασφαλή δίκτυα ύδρευσης, νέα αποχετευτικά συστήματα και οδοστρώματα με νέους σύγχρονους ασφαλτοτάπητες).

 

Όσοι θέλουν να λένε ότι θα μπορούσαν ως δια μαγείας να λύσουν όλα τα προβλήματα του δήμου μας, χρησιμοποιούν αυτές τις υπερβολές απλά για λόγους προεκλογικής σκοπιμότητας.

 

Εμείς ως δημοτική αρχή επιλέγουμε τις χρηστικές λύσεις και τον δρόμο της ειλικρίνειας προς τους δημότες. Εξασφαλίζουμε με αγώνα κονδύλια και προσπαθούμε να κάνουμε με όσα εξασφαλίζουμε το καλύτερο δυνατό, με έργα, με πράξεις και όχι με ανυπόστατες ανέξοδες υποσχέσεις…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button