Η θέση του Δημάρχου περί γνωστοποίησης του «Πόθεν έσχες»

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, Ιωάννης Μαρινάκης εκφράζει την πλήρη στήριξή του στο αίτημα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης Ιωάννη Πομώνη, ο οποίος κατά τη διάρκεια του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρθηκε στην ανάγκη να συγκροτηθεί επιτροπή διαφάνειας από προσωπικότητες της περιοχής και να ελεγχθούν τα πόθεν έσχες και οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων όσοι άσκησαν διοίκηση τα τελευταία 10 χρόνια. “Έτσι θα σταματήσουν οι αιχμές και τα υπονοούμενα“, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ Πομώνης.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων έχει αποδείξει ότι τόσο στην προσωπική πολιτική του διαδρομή, προεκλογικά και φυσικά από τη στιγμή που ανέλαβε τη διοίκηση, έχει θέσει ως προτεραιότητα τη διαφάνεια και τη χρηστή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου και αναμένει την επίσημη κατάθεση της πρότασης, διαβεβαιώνοντας ότι θα τη στηρίξει με όλες του τις δυνάμεις.

Μάλιστα προτείνει να μην περιοριστεί ο έλεγχος στα πόθεν έσχες και τους λογαριασμούς των προσώπων που άσκησαν διοίκηση αλλά να επεκταθεί και στις συζύγους των προσώπων που άσκησαν εξουσία και στα μέλη πρώτου βαθμού συγγένειας των συγκεκριμένων παραγόντων.

 

Η στήριξη της πρότασης και η διεύρυνσή της, βασίζεται στην ανάγκη για διαφάνεια αλλά και στην αναγνώριση του γεγονότος ότι “η λάσπη στον ανεμιστήραδηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και ανακυκλώνει γενικεύσεις που πλήττουν τη δημοκρατική διαδικασία.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων, έχει αποδείξει ότι όχι απλά δεν φοβάται να δώσει στη δημοσιότητα τα προσωπικά του δεδομένα, αλλά το θεωρεί απαραίτητο και αναγκαίο για να καταπολεμηθεί και να εξαλειφθεί το κλίμα γενικότερης δυσπιστίας προς τους ανθρώπους που ασκούν διοίκηση.

Επίσης εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι τοπικές κοινωνίες μπορούν να αποτελέσουν παραδείγματα για την ανάπτυξη μιας διαφορετικής αντίληψης της πολιτικής ως της μόνης δυνατότητας που μπορεί να δοθεί για την ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τον κοινό σκοπό της ανάπτυξης του τόπου.

Είναι αυτονόητο και αναμένει ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα λάβει την απαραίτητη στήριξη και από τους επικεφαλής των υπόλοιπων συνδυασμών και θα συμπεριλάβει όλα εκείνα τα πρόσωπα που άσκησαν εξουσία και βρέθηκαν σε καίριες θέσεις.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button