Ενεργοί Πολίτες: ”Όταν ο αγώνας του λαού κοστίζει μόνο 4 ρόδες”

Όλοι θα θυμούνται τον αγώνα που έδωσε ο Μεγαρικός λαός προκειμένου να μην εγκατασταθούν τα πλευρικά διόδια στην περιοχή μας.

 

Όπως επίσης ότι συμπαραστάτης σε αυτό τον αγώνα   ήταν  μεταξύ άλλων και ο  νυν δήμαρχος κ. Γρηγόρης Σταμούλης.

 

Μετεκλογικά βέβαια τα πράγματα άλλαξαν.

 

Ύστερα από αίτημα του ίδιου του κ. Σταμούλη η Ολυμπία οδός ,που είναι συνυπεύθυνη για την εγκατάσταση των διοδίων στη περιοχή ,προχώρησε  σε οικονομική βοήθεια για λάστιχα σε απορριμματοφόρα του δήμου.

 

Κάθε νοήμων άνθρωπος καταλαβαίνει ότι με την αποδοχή της δωρεάς από την εν λόγω εταιρεία γίνεται  πια πολύ δύσκολο να διεκδικήσει ο δήμος μείωση της τιμής των διοδίων.

 

Καλούμε τον κύριο Σταμούλη να αναγνωρίσει ότι η πολιτική του απέναντι στην εταιρεία είναι πολιτική υποταγής και να διεκδικήσει  τη μείωση αν όχι και τη κατάργηση  των διοδίων για τους συντοπίτες μας, από τον αρμόδιο φορέα που είναι το υπουργείο εσωτερικών.

 

Επίσης κατά τα λεγόμενα του ίδιου του κύριου Σταμούλη  η Ολυμπία οδός  έχει οικονομικές οφειλές απέναντι στο δήμο.

 

Άραγε  θα διεκδικήσει ο δήμος τα τέλη που του  χρωστάει η εν λόγω εταιρεία ή το θέμα έκλεισε με τη δωρεά για τα απορριμματοφόρα;

 

Κύριε δήμαρχε το να συμμαχείτε με εταιρείες που πριν θεωρούσατε  εχθρούς είναι σα να ξεπουλάτε τους αγώνες του Μεγαρικού λαού και στην συγκεκριμένη περίπτωση  τους αγώνες  του απέναντι στην εγκατάσταση των διοδίων και δεν έχετε καμιά  πολιτική νομιμοποίηση  για κάτι τέτοιο.

 

Αντίθετα ο λαός σας εξέλεξε για να συνεχίσετε αυτούς τους αγώνες και όχι να τους ακυρώνετε με τέτοιες πρακτικές υποτέλειας.

 

Γιατί έτσι δίνετε στην κοινωνία  το κακό παράδειγμα ότι όποιος μέχρι χθες υποστηρίζατε  ότι  είναι απέναντι  σας σήμερα  και για πολιτικές σκοπιμότητες μπορεί  να είναι στο πλάι σας.

 

Αυτό όμως σας κάνει αναξιόπιστο και ανειλικρινή απέναντι στον πολίτη.

 

Σταδιακά  τυπώνεται στη συνείδηση του ότι ο πολιτικός λόγος είναι εύθραυστος και οι πολιτικοί υποχείρια των εταιρειών.

 

Δε γίνεται να υποχωρούμε σε κάθε μεγάλη εταιρεία   που πριν πολεμούσαμε με το πρόσχημα ότι καλύπτουμε  τρύπες του δήμου  και ειδικά όταν  δεν είναι ξεκάθαρο αν αυτή η εταιρεία είναι συνεπής στις οικονομικές της υποχρεώσεις απέναντι  στο δήμο.

 

Κάθε πολιτική πράξη της δημοτικής αρχής  πρέπει να  είναι τέτοια ώστε να κάνει τον πολίτη να αισθάνεται άνθρωπος και όχι ανθρωπάκι.

 

Ως Ενεργοί πολίτες επιμένουμε σταθερά στην πολιτική μας θέση για επανέλεγχο τον συμβάσεων παραχώρησης στους μεγαλοεργολάβους (ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ κ.α) , για μείωση των τιμών ,καθώς και για κατάργηση των πλευρικών διοδίων εντός των ορίων της πόλης μας.

 

Δεν επαναπαυόμαστε ενθαρρύνουμε την συμμετοχή , τους αγώνες ,το δικαίωμα στην αξιοπρέπεια. 

 

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή του δημάρχου στους Υπουργούς Π. Λαφαζάνη και Γ. Σταθάκη για τα διόδια της Ολυμπίας Οδού

Επιστολή στο Υπουργείο Υποδομών για τα διόδια της Ολυμπίας οδού

Λαϊκή Συσπείρωση: «Κατάργηση διοδίων στην Ολυμπία Οδό»

Εξαγοράστηκε ο δήμος με 34 ελαστικά απορριμματοφόρων – Καταγγελτική επιστολή Ευ. Δαλάκα

Ευχαριστίες δημάρχου στην Ολυμπία οδό Α.Ε. για τη δωρεά ελαστικών αυτοκινήτων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button