Λαϊκή Συσπείρωση: «Δε θα γίνουμε φυλακή της Ε.Ε.»

Δελτίο τύπου του δημοτικού συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση»:

«Δε θα γίνουμε φυλακή της Ε.Ε. – Δικαίωμα των προσφύγων να πάνε στις χώρες προορισμού τους»

Λόγω του ότι υπήρξε διαστρέβλωση ή έστω ελλιπής ενημέρωση για τους λόγους που η Λαϊκή Συσπείρωση δεν συμμετέχει στην Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην προσφυγική δομή και δεν συμφωνεί με το σχετικό Ψήφισμα, παραθέτουμε την ολοκληρωμένη τοποθέτηση του δημοτικού μας συμβούλου Αντώνη Χοροζάνη στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα αυτό:

Κύριοι συνάδελφοι,

Πρώτα πρώτα, είναι απαράδεκτη η τακτική της κυβέρνησης και του Δημάρχου να κάνουν πως δεν γνωρίζουν τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή για να μας φέρουν «προ τετελεσμένων», ενώ παράλληλα κάποια άλλα στελέχη τροφοδοτούν και ενισχύουν ρατσιστικές αντιλήψεις αφήνοντας «φήμες να οργιάζουν» και καλώντας σε «γενικό ξεσηκωμό». Είναι ξεκάθαρο πως παίζονται παιχνίδια σε βάρος του λαού από όλα τα κυβερνητικά στελέχη και τον Δήμαρχο. Μάλιστα βγαίνει πρωτοσέλιδο σε τοπική εφημερίδα ένα «ομόφωνο» ψήφισμα ενάντια στην προσφυγική δομή, ενώ είναι γνωστό πως εμείς δεν το ψηφίσαμε και τοποθετηθήκαμε ολοκληρωμένα εξηγώντας τους λόγους της άρνησής μας. Τίποτα άλλο από παιχνίδια εντυπώσεων!

Είστε υποκριτές όλοι εσείς που φωνάζετε όχι σε καμία δομή ενώ δεν καταγγέλλετε την κυβέρνηση, την ΕΕ και το ΝΑΤΟ που έχουν μετατρέψει τη χώρα μας σε μια απάνθρωπη φυλακή – αποθήκη ψυχών βασανισμένων ανθρώπων. Είναι ντροπή να υπάρχουν άνθρωποι απομονωμένοι, χωρίς κανένα δικαίωμα επανασύνδεσης με την οικογένειά τους. Η προσπάθεια της κυβέρνησης να προωθήσει τους πρόσφυγες σε διάφορες περιοχές της ενδοχώρας χωρίς τις ανάλογες υποδομές θα οξύνει το πρόβλημα ακόμα περισσότερο.

Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του, να μην δεχτούμε η χώρα μας να γίνει ορμητήριο των φονιάδων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. εναντίον άλλων λαών. Είναι ανάγκη να τοποθετηθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και να διεκδικήσει:

  • Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και των συμφωνιών Τουρκίας  – Ε.Ε. που εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας.
  • Να δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα απευθείας από τις πρώτες χώρες υποδοχής (Τουρκία, Συρία κ.α.) και να πηγαίνουν οι πρόσφυγες από κει στις χώρες προορισμού τους.
  • Στη χώρα μας, να εξετάζονται με γρήγορες διαδικασίες οι αιτήσεις ασύλου και να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους. Να τηρούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους υποδοχής και να διασφαλίζονται φυσικά, αυτονόητα και απαράγραπτα δικαιώματα των κατατρεγμένων αυτών ανθρώπων, σύμφωνα και με τη Σύμβαση της Γενεύης που όλες οι «πολιτισμένες» χώρες υπέγραψαν, μαζί και η δική μας.

Οι εργαζόμενοι, ο σκληρά δοκιμαζόμενος λαός της χώρας μας βλέπει πως εχθρός του δεν είναι τα θύματα αυτού του απάνθρωπου συστήματος, οι ξεριζωμένοι από τους πολέμους και τις επεμβάσεις του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., και με τη δική μας συμμετοχή. Εχθρός του είναι η πολιτική που από τη μια στηρίζει τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους δημιουργώντας κύματα προσφύγων και από την άλλη μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα φυλακή για να προστατευτεί το «φρούριο» της Ε.Ε..

Ο λαός έχει σήμερα πείρα. Γι’ αυτό πρέπει να απομονώσει, όπως το έχει ξανακάνει, τις ακροδεξιές ρατσιστικές φωνές και δράσεις που επιδιώκουν να στρέψουν τμήματα του λαού κατά των θυμάτων και γίνονται έτσι ο καλύτερος σύμμαχος αυτών που δημιουργούν και συντηρούν το πρόβλημα, αυτών που με όχημα το προσφυγικό παίζουν γεωπολιτικά παιχνίδια.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button