Δωρεάν παραχώρηση στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. του κτιρίου του πρώην 7ου Δημ. Σχολείου στο Μελί

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που ελήφθη κατά πλειοψηφία, στη Συνεδρίαση της  Δευτέρας 20 Ιουλίου 2015,  το κτίριο του πρώην 7ου Δημοτικού Σχολείου στο Μελί Μεγάρων, θα παραχωρηθεί στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, για χρήση δωρεάν και για χρονικό διάστημα 5 ετών προκειμένου να στεγαστούν τα Τμήματα Αστυνομίας, Τροχαίας και Ασφάλειας Μεγάρων.

 

Κατ’ αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται η παραμονή στην πόλη μας, των Αστυνομικών Τμημάτων τα οποία ταυτόχρονα θα ενισχυθούν σε προσωπικό και μέσα για καλύτερη αστυνόμευση της περιοχής, που θα συμβάλλει σημαντικά στην ασφάλεια των πολιτών, που υποφέρουν το τελευταίο διάστημα από τα πολλά περιστατικά εγκληματικότητας και παραβατικότητας.

 

Το ίδιο κτίριο με προηγούμενη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί  θητείας της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, είχε αποφασιστεί να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος” προκειμένου να διαμορφωθεί ως Λαογραφικό Μουσείο. Προφανώς αυτή η απόφαση ανακαλείται από τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου διότι το ζήτημα της παραμονής των αστυνομικών δυνάμεων   σήμερα κρίνεται αναγκαίο και απαραίτητο.

 

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ Γρηγόρης Σταμούλης για το θέμα αυτό δήλωσε:

 

«Η αντιπολίτευση για ακόμη μία φορά από αντιπολιτευτική διάθεση και μόνον τοποθετήθηκε αρνητικά στο ζήτημα της παραχώρησης του πρώην 7ου Δημοτικού Σχολείου στο Μελί για να στεγαστούν η Αστυνομία, η Τροχαία και η Ασφάλεια γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει εναλλακτική.

Επιτέλους τι δεν καταλαβαίνουν; Τι θέλουν; Επιθυμούν να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις από τον τόπο μας; Ας το πουν καθαρά. Έχουν αναλογιστεί τις συνέπειες που θα υπάρξουν σε μία τέτοια περίπτωση; Δεν τους αρκεί, που άφησαν να φύγουν όλες οι δημόσιες υπηρεσίες από τα Μέγαρα;

Η συντριπτική πλειοψηφία στην τοπική κοινωνία στο Μελί συμφωνεί με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περί παραχώρησης του Σχολείου στο Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Ελάχιστοι αντιδρούν, είτε γιατί θίγονται τα όποια συμφέροντά τους είτε καθαρά για αντιπολιτευτικούς λόγους.

Σε κάθε περίπτωση όλοι κρινόμαστε από τους συμπολίτες μας κι εμείς δεν κρυβόμαστε ούτε και κρύβουμε τα προβλήματα. Παίρνουμε αποφάσεις και δίνουμε λύσεις. Η αντιπολίτευση στερείται σοβαρών επιχειρημάτων και είναι καθηλωμένη σε τακτικές περασμένων δεκαετιών και σε στείρα αντιπολιτευτική αντιπαράθεση. Δημοκρατία έχουμε όμως και οι απόψεις όλων είναι σεβαστές. Τις ακούμε, τις συζητάμε, αλλά επειδή εμείς είμαστε υπεύθυνοι ενώπιον του Μεγαρικού και Νεοπεραμιώτικου λαού, αποφασίζουμε δίχως να λογαριάζουμε το πολιτικό κόστος.

Τα προηγούμενα χρόνια έφυγαν πολλές υπηρεσίες από τα Μέγαρα κι αν αφήσουμε να φύγουν κι άλλες, τότε θα είναι σαν να συνυπογράφουμε στο έγκλημα που ήδη έχει τελεστεί. Ας συμπαραταχθούμε όλοι μαζί, για  να σταματήσει η απαξίωση και η υποβάθμιση της περιοχής μας. Πρέπει ενωμένοι να δίνουμε τις μάχες για το καλό του Δήμου. Ζητώ από την αντιπολίτευση να σταματήσει επιτέλους τον κατήφορο που έχει πάρει και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο ρόλος της Αντιπολίτευσης δεν είναι να λέει όχι σε όλα.»

 

Δείτε επίσης: Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο για την παραχώρηση του 7ου Δημ. Σχολείου στην Αστυνομία

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button