Δήμος Μεγαρέων: Διευκρίνηση σχετικά με το επίδομα ενοικίου σε Ρομά

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου συζητήθηκε μεταξύ άλλων, η έγκριση σχεδίου δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο Δήμο Μεγαρέων. Ένα από τα μέτρα που προβλέπει το σχέδιο δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά στο Δήμο Μεγαρέων, είναι το επίδομα ενοικίου σε Ρομά που στεγάζονται σε παραπήγματα. Αυτό το θέμα προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο δημοτικό συμβούλιο όπου ψηφίστηκε, ενώ αντέδρασαν έντονα και καταψήφισαν ο πρώην Δήμαρχος Γ. Μαρινάκης, ο Θανάσης Ζάλης, ο Θανάσης Δρένης, ο Κλεάνθης Βαρελάς και ο Βασίλης Κόττας.

Με σημερινή (7/3/2018) του ανακοίνωση ο Δήμος Μεγαρέων δίνει τις απαραίτητες διευκρινήσεις σχετικά με το θέμα. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου.

Οι ρατσιστικές κορώνες και η διαστρεύλωση της αλήθειας κανούν κακό στην τοπική κοινωνία

Επειδή έχει γίνει κάποιος θόρυβος το τελευταίο χρονικό διάστημα, σχετικά με ένα Πρόγραμμα που αφορά τους Ρομά του Δήμου και μόνο, είναι ανάγκη να λεχθούν κάποιες αλήθειες και οι έχοντες νου και κρίση είναι σίγουρο ότι θα βγάλουν τα σωστά συμπεράσματα.

Τα χρήματα δίδονται από την Ευρωπαϊκή Ενωση αποκλειστικά για τους Ρομά. Εάν δεν διατεθούν γι’ αυτούς θα επιστραφούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, επομένως θα χάσει και η τοπική Οικονομία.
Τα χρήματα αυτά θα διατεθούν για βελτίωση των συνθηκών Υγιεινής, για την αύξηση νόμιμης απασχόλησης, για την αύξηση του αριθμού των παιδιών που πηγαίνουν Σχολείο, για βελτίωση των υποδομών και κοινοχρήστων χώρων και για να μειωθούν τα παραπήγματα στην περιοχή.

Το Πρόγραμμα αυτό αφορά τους Ρομά, που είναι δημότες Μεγάρων, αποκλειστικά και ΜΟΝΟ και ο Δήμος έχει τα στοιχεία και την δυνατότητα να ελέγχει ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι δημότες Μεγάρων.
Οσον αφορά την επιδότηση του Ενοικίου αυτό το θέμα θα προχωρήσει ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΟΤΑΝ η τοπική κοινωνία το θελήσει. Εάν η τοπική κοινωνία δεν το θέλει ΔΕΝ θα προχωρήσει. Θα προχωρήσουν όμως τα υπόλοιπα.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πως η κατάσταση που επικρατεί τώρα δεν είναι καλή. Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα τα οποία επηρεάζουν την ζωή των πολιτών.
Οσο παραμένει όμως έτσι η κατάσταση τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και οδηγούμαστε προς τα χειρότερα. Επομένως κάτι πρέπει να γίνει, για να πάμε προς το καλύτερο.
Η εκτίμηση είναι, πως με το υπόψη Πρόγραμμα, τα έξοδα του οποίου πληρώνει η Ευρωπαϊκή Ενωση, θα βελτιωθεί κατά πολύ η κατάσταση προς όφελος των πολιτών.
Εάν κάποιος – κάποιοι έχουν καλύτερες προτάσεις, μπορούν να τις καταθέσουν για να τις εφαρμόσουμε. Δεν μπορούμε όμως να αφήσουμε στάσιμη την κατάσταση για να πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Και δεν πρέπει να αφήσουμε τους καταστροφολόγους να κινδυνολογούν και να δηλητηριάζουν την τοπική κοινωνία, χωρίς να προτείνουν αξιόπιστες και εφαρμόσιμες λύσεις, που θα δημιουργήσουν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button