Δήμος Μεγαρέων: Απαλλαγή δημοτικών τελών σε πλημμυροπαθείς & πυρόπληκτους

Μείωση στα Δημοτικά Τέλη της Κινέττας, για την προσεχή χρονιά αποφασίστηκε από τη διοίκηση του Δήμου Μεγαρέων.
Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

«Οι πλημμυροπαθείς της Νέας Περάμου και οι πυρόπληκτοι της Κινέττας του Δήμου Μεγαρέων εντάσσονται στις κατηγορίες των πολιτών, που απαλλάσσονται από τα δημοτικά τέλη, όπως οι άποροι, πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και ανάπηροι ενώ όλοι οι κάτοικοι της περιοχής της Κινέττας μαζί με όλα τα άλλα θα ανακουφιστούν ανάλογα καταβάλλοντας μειωμένα Δημοτικά Τέλη.
Στόχος είναι η σταδιακή εξομοίωσή τους με τα δημοτικά τέλη που ισχύουν σε όλον τον Δήμο μας και να αποκατασταθούν αδικίες δεκαετιών.
Η σωστή και νοικοκυρεμένη διαχείριση της Διοίκησης του Δήμου τα τελευταία τέσσερα χρόνια δημιούργησε τον δημοσιονομικό χώρο, έτσι ώστε να ανακουφιστούν οικονομικά οι κάτοικοι της Κινέττας, που δοκιμάστηκαν σκληρά από την μεγάλη πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.»

“Η σωστή διαχείριση των προηγούμενων ετών επιτρέπει εφέτος τις παροχές στους πολίτες του Δήμου Μεγαρέων” υποστήριξε στην εισήγησή του στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συζήτηση του θέματος προσδιορισμού των νέων δημοτικών τελών, που θα ισχύσουν για την επόμενη χρονιά, ο πρ. Αντιδήμαρχος και εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για τα οικονομικά του Δήμου κ. Ιερόθεος Πολυχρόνης.
“Καμία επιτυχία στην Οικονομική διαχείριση του Δήμου δεν έχει αξία αν δεν γυρίζει με κάποιο τρόπο ως παροχή στους πολίτες” συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι “είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Δήμου, που γίνεται μείωση δημοτικών τελών”.
Παράλληλα παραμένουν οι απαλλαγές των προηγουμένων ετών κι εντάσσουμε ως δικαιούχους αυτών και τους πληγέντες από τις φυσικές καταστροφές δηλαδή πλημμυροπαθείς και πυροπαθείς.”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button