Κων/νος Δέδες: Το ΓΠΣ να γίνει η σημαία του αγώνα

Διαβάζοντας τους διαξιφισμούς μεταξύ των κυρίων Σταμούλη και Μαρινάκη για το ποιος είναι ο ποιο καλός βεβηλωτής του σχεδίου αυτού, αλλά και ποιος έχει προσφέρει τα ποιο πολλά, νιώθω την ανάγκη να παρέμβω εξιστορώντας τα πράγματα από την δική μου ματιά χωρίς φόβο και χωρίς πάθος.
Η αλήθεια είναι ότι το μεγαλύτερο μέρος έχει ο κύριος Μπερδελής γιατί ήταν ο πρώτος που άμεσα το προώθησε, αλλά επίσης φρόντισε να τηρηθούν οι διαδικασίες στο ακέραιο, έβαλε έτσι γερές βάσεις.
Ακολούθησε ο κύριος Σύρκος που και αυτός ασχολήθηκε αρκετά έτσι ώστε να καταφέρει την κατάθεση στην αρμοδία υπηρεσία 2005 της μελέτης, η οποία εκκρεμεί μέχρι σήμερα.
Στη δεύτερη θητεία Στρατιώτη το ΓΠΣ ήταν ανύπαρκτο. Αυτός όμως που πραγματικά πάλεψε με νύχια και με δόντια και έτσι έφτασε ποιο κοντά στην έγκρισή του όσο κανείς άλλος στο παρελθόν, ήταν ο κύριος Μαρινάκης. Όσον αφορά τον κύριο Σταμούλη, βρήκε μια τελειωμένη κατάσταση και ακολουθεί με στρατιωτική πειθαρχία, ως γνωστόν, τις κυβερνητικές εντολές.
Από το 2005 έχουν αλλάξει οι καταστάσεις σε τέτοιο βαθμό που πραγματικά μετατρέπουν το μέγιστο εργαλείο ανάπτυξης μιας περιοχής, που είναι ένα ΓΠΣ, σε χαρτάκι σημειώσεων
δίχως νόημα και λόγο ύπαρξης.
Η πρώτη και βασικότατη αλλαγή είναι η εδαφική κυριαρχία της χώρας μας που έχει απολεστεί. Δηλαδή, όλες οι παράκτιες ζώνες του Δήμου μας έχουν πουληθεί, το λιμάνι της Πάχης μαζί με 800 στρέμματα, έχουν πουληθεί, οι ορεινοί όγκοι, έχουν πουληθεί, οι οδικοί και σιδηροδρομικοί άξονες, έχουν πουληθεί, το υπέδαφος (βωξίτης νερό), έχει πουληθεί, το μόνο που μας έχει παραμείνει ακόμα είναι ο κάμπος ο οποίος και αυτός σε λίγο θα χαθεί με την συμβολαιογραφική γεωργία.
Όσον αφορά τα σπίτια μας και αυτά στην πραγματικότητα δεν μας ανήκουν λόγω χρεών στην εφορία στα ταμεία στη ΔΕΗ στο νερό στις τράπεζες και οσονούπω θα τα χάσουμε και αυτά. Για το 2018 έχουν προγραμματιστεί 18.000 πλειστηριασμοί και 25.000 για κάθε χρόνο.
Σε ποιανού τη γη λοιπόν θα εφαρμοστούν οι προβλέψεις του ΓΠΣ;

Η δεύτερη και μεγάλη αλλαγή είναι η δυναμική σε έμψυχο υλικό του τόπου μας, η οποία είναι σε χειρότερα επίπεδα από την κατοχή, διότι δεν υπάρχει η ελπίδα για ανάκαμψη. Αρκετοί νέοι της πόλης μας έχουν ήδη μεταναστεύσει στο εξωτερικό και οι υπόλοιποι στο σύνολό τους είναι με τις βαλίτσες στο χέρι.
Ποιοι θα επωφεληθούν από τις προβλέψεις του ΓΠΣ;
Αυτοί που ενδιαφέρθηκαν περισσότερο για το ΓΠΣ και είναι ενεργοί ακόμη πολιτικά, είναι ο κύριος Μαρινάκης και ο κύριος Μπερδελής.

Τους παρακαλώ λοιπόν να αλλάξουν τρόπο σκέψης βάζοντας πρώτα το καλό της πατρίδας, που είναι υπό αφανισμό, και να οργανώσουν τον Μεγαρικό λαό για ανένδοτο αγώνα υπέρ της προστασίας της Μεγαρικής γης. Αρνούμενοι να ακολουθήσουν τις γραμμές των προδοτικών κομμάτων τους και να αλλάξουν έτσι την ροή της ιστορίας των Μεγάρων.
Οι εποχές θέλουν γενναίους και αποφασισμένους πολιτικούς και όχι πολιτικούς που “τσιμπούν” στο παραμικρό δόλωμα που λέγετε ΓΠΣ.

Κώστας Αν. Δέδες
Συντονιστής του πυρήνα Μεγαρέων του Ε.ΠΑ.Μ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button