Δήλωση Δημάρχου Μεγαρέων για την «Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων»

Η Παγκόσμια ημέρα της τρίτης ηλικίας, εορτάζεται κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου σε μία προσπάθεια να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους Ηλικιωμένους.

Στους παππούδες, στις γιαγιάδες, στους γονείς μας, που έχουν την ανάγκη, τη φροντίδα και τη στήριξή μας περισσότερο από ποτέ σε αυτή τη φάση της ζωής τους.
Στη χώρα μας οι ηλικιωμένοι αγγίζουν σχεδόν το 30% του πληθυσμού με τις γυναίκες να είναι περισσότερες από τους άνδρες.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων, έχει στόχο να αναγνωριστεί η συμβολή των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη και τούτο διότι στην σύγχρονη εποχή οι ηλικιωμένοι παίζουν ολοένα και πιο πολύ σημαντικότερο ρόλο, μέσω του εθελοντικού έργου τους, της μετάδοσης των εμπειριών και των γνώσεών τους, της βοήθειας που δίνουν στα παιδιά τους, αναλαμβάνοντας να φροντίζουν τα εγγόνια τους αλλά και της αυξανόμενης συμμετοχής τους στην αγορά εργασίας. Βέβαια η θετική συμβολή των ηλικιωμένων στη σύγχρονη κοινωνία, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνον εάν οι ηλικιωμένοι διατηρούν ένα ικανοποιητικό επίπεδο υγείας και μία καλή ποιότητα ζωής.

Για την ημέρα αυτή ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων θέλω να τονίσω ιδιαίτερα ότι, η παρούσα Οικονομική κρίση, δυσχεραίνει την ανάληψη πρωτοβουλιών, που θα συμβάλλουν στην εν γένει καλύτερη αντιμετώπιση των πολύπλευρων αναγκών της ευαίσθητης αυτής κοινωνικής και ηλικιακής ομάδας με τον δέοντα σεβασμό.

Θα πρέπει όλοι μαζί, Κράτος, Δήμος, Φορείς, κοινωνία και όποιες άλλες οργανώσεις, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας δημιουργικά ούτως ώστε οι ηλικιωμένοι να έχουν τη φροντίδα και τη στοργή, που τους πρέπει και τους αξίζει. Κοινός και καθολικός στόχος μας πρέπει να είναι η υγιής και ενεργή γήρανση και η αξιοπρεπής διαβίωση των ατόμων της Τρίτης ηλικίας μέσα σε ένα φιλικό και στοργικό ευρύτερο περιβάλλον. Η ευχή μας για όλους τους ηλικιωμένους πρέπει να είναι ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, μα πάνω απ’ όλα ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button