Δ. Μεγαρέων: Προδιαδικασίες έγκρισης τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου για το 1ο Δημ. Σχολείο Νέας Περάμου

Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, κατόπιν εισήγησης της Διοίκησης, άρχισαν οι προδιαδικασίες για την έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου για το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Περάμου.

Στη συνέχεια του δελτίου τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρεται: Τα 1ο και 3ο Δημοτικά Σχολεία και τα 1ο και 3ο Νηπιαγωγεία της Νέας Περάμου στεγάζονται σε παλαιά κτίρια στην πόλη και απαιτείται πλέον η δημιουργία νέου σύγχρονου σχολικού συγκροτήματος, που θα καλύπτει τις σημερινές ανάγκες των μαθητών και μαθητριών.

Το ανωτέρω σχολικό συγκρότημα βρίσκεται σε περιοχή εκτός Σχεδίου και προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες εγκρίσεις, οικοδομικές άδειες κ.τ.λ. για την ανέγερση νέου κτιρίου, θα πρέπει να γίνει ειδική χωροθέτηση με την έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου.

Η έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου γίνεται με την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος, για το οποίο θα πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε να είναι δυνατή προς έγκριση η εν λόγω πολεοδομική ρύθμιση.

Ο σχετικός φάκελος θα πρέπει να περιλαμβάνει στοιχεία όπως αποτυπώσεις, συνοδευτικές μελέτες (γεωλογικής Καταλληλότητας, Στρατηγική Περιβαλλοντική Εκτίμηση) γνωμοδοτήσεις – απόψεις κατά περίπτωση αρμόδιων φορέων, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου κλπ.

Για τον λόγο αυτό θα πρέπει ο Δήμος να αναθέσει τη διαδικασία σε ειδικό Μελετητικό Γραφείο, για την εκπόνηση όλων των παραπάνω μελετών και σε συνεργασία και με την επίβλεψη της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών να ολοκληρωθεί η απαιτούμενη διαδικασία.

Έτσι λοιπόν το Δημοτικό Συμβούλιο με αυτήν την ομόφωνη απόφαση (136/2023) άναψε το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

φωτογραφία αρχείου

Παρόμοια άρθρα

Back to top button