Δ. Μεγαρέων: Γιορτάστηκε πανηγυρικά η επέτειος της «Απελευθέρωσης των Μεγάρων» από τα στρατεύματα κατοχής το 1944»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021, γιορτάστηκε με φροντίδες του Δήμου Μεγαρέων η επέτειος της Απελευθέρωσης των Μεγάρων, από τα Ιταλογερμανικά στρατεύματα κατοχής την 9η Οκτωβρίου 1944.

Η πόλη έβαλε τα γιορτινά της και με την παρουσία της Δημοτικής αρχής, εκπροσώπων της Κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων, της Περιφέρειας Αττικής, αντιπροσωπείας του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων, τοπικών φορέων και της μαθητιώσας νεολαίας έγινε το πρωϊ Δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων και στη συνέχεια στην πλατεία Ηρώων Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης, ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης κ. Γιώργος Κώτσηρας ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Βουλευτής της Περιφέρειας Δυτικής Αττικής και Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Θανάσης Μπούρας, ως εκπρόσωπος της Βουλής, ο Βουλευτής κ. Βαγγέλης Λιάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής κ. Λευτέρης Κοσμόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνικής Αρχής Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΕΑΓΜΕ) κ. Ανδρέας Τσώκος, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Συλλόγου Στρατιωτικών Ενόπλων Δυνάμεων, εκπρόσωποι του εθελοντικού Συλλόγου ΚΟΥΡΟΣ, Πρόσκοποι ενώ εντυπωσίασαν με την παρουσία τους οι μαθητές και μαθήτριες, που εκπροσώπησαν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων οι μόνοι από τα Σχολεία των Μεγάρων, οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν.

Το ίδιο βράδυ στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Μεγάρων έλαβε χώρα πανηγυρική εκδήλωση με ομιλητή τον συμπολίτη Δικηγόρο κ. Ανδρέα Μενιδιάτη, ο οποίος με γλαφυρό τρόπο αναφέρθηκε στο κλίμα της τότε εποχής και στο χρονικό της ημέρας, που έφυγαν οι ΙταλοΓερμανοί από τα Μέγαρα, το απόγευμα της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 1944, ενώ τα μέλη της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Μεγαρέων υπό την διεύθυνση της Μαέστρου Μαριλίας Ηλία ερμήνευσαν τραγούδια στο πνεύμα της εποχής.

Τόσο στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Μεγάρων το πρωϊ στη Δοξολογία όσο και το βράδυ στην εκδήλωση που έγινε στο Δημαρχείο είχαν ληφθεί όλα τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από την μετάδοση του Κορωνοϊού (μάσκες και αποστάσεις).

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:
«Η μέρα σήμερα ήταν ξεχωριστή και ιδιαίτερη και ο εορτασμός στην πόλη μας λαμπρός σε κλίμα εθνικής πατριωτικής έπαρσης. Ευχαριστώ όλους όσους παραβρέθηκαν και συμμετείχαν τόσο το πρωϊ στη Δοξολογία και στην επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώων, όσο και το απόγευμα.

Ιδιαίτερα θέλω να συγχαρώ τους μαθητές και μαθήτριες που εκπροσώπησαν το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Μεγάρων να επαινέσω τους εκπαιδευτικούς που τους συνόδεψαν και τους Προσκόπους, που παραβρέθηκαν. Επίσης θέλω να συγχαρώ τον συμπολίτη μας Δικηγόρο και φίλο Ανδρέα Μενιδιάτη, για την ωραία του ομιλία, που μας συγκίνησε όλους αφηγούμενος με συγκινησιακή φόρτιση το χρονικό της απελευθέρωσης των Μεγάρων από τα στρατεύματα κατοχής καθώς και όλα τα μέλη της Χορωδίας μας που μάγεψε και την κ. Χατζοπούλου Ρένα, που συνόδευσε με το Πιάνο, υπό την διεύθυνση της όπως πάντα εξαιρετικής Μαέστρου Μαριλίας Ηλία.

Ύστερα από αρκετό καιρό έδωσε ξεχωριστό τόνο με την παρουσία της η Δημοτική Φιλαρμονική και θέλω από καρδιάς να συγχαρώ όλους τους μουσικούς και τον Αρχιμουσικό Σπύρο Μπερδελή, την Τελετάρχη Ελένη Κόμπουλη καθώς και το προσωπικό του Δήμου, που εργάστηκε, για την επιτυχία των εκδηλώσεων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button