Άρχισε η υλοποίηση των εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών Προγραμμάτων

Άρχισαν από τις 22 Μαρτίου 2016 στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Μεγάρων να εφαρμόζονται τα εκπαιδευτικά ψυχαγωγικά προγράμματα με τη συνεργασία της ΔΗΚΕΔΗΜΕ και του πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Τραπέζης Πειραιώς.

 

Η Κα Κατερίνα Καστάνη – Πούλου, Αντιπρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΜΕ που είναι η υπεύθυνη για τη συγκεκριμένη δράση δήλωσε:

« Η συνεργασία μας με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου της Τραπέζης Πειραιώς είναι πολύ σημαντική και προσφέρει σπουδαίο έργο αφού αφορά την εφαρμογή εκπαιδευτικών ψυχαγωγικών προγραμμάτων σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς απευθυνόμενη σε παιδιά της προσχολικής ηλικίας, σε μαθητές της πρωτοβάθμιας      και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Αρχή έγινε την περασμένη Τρίτη 22 Μαρτίου, στην Δημοτική Βιβλιοθήκη των Μεγάρων με μαθητές του 8ου Νηπιαγωγείου του 8ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και της Α΄τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Μεγάρων και τα προγράμματα αυτά θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν με τη συμμετοχή των παιδιών των δύο Βρεφονηπιακών Σταθμών της ΔΗΚΕΔΗΜΕ.

 

Τα προγράμματα αυτά υλοποιούνται με την σημαντικότατη εργασία της Κας Τράντα Αλεξάνδρας η οποία είναι Ιστορικός, Αρχειολόγος,  Μουσειολόγος.

 

Στο πλαίσιο των προγραμμάτων πραγματοποιείται θεατρικό παιχνίδι που απευθύνεται σε μαθητές της προσχολικής ηλικίας(νηπιαγωγείο – Γ΄ δημοτικού)  με στόχο την καλύτερη γνωριμία με τον εαυτό  τους και τους άλλους μέσω της κίνησης της έκφρασης και κυρίως του παιχνιδιού.

 

Υπάρχει ένα ευρύ αντικείμενο εκπαιδευτικής απασχόλησης με πολλές θεματικές ενότητες όπως π.χ. Ζώα και φυτά … αλλιώς, Παίζοντας … τότε και τώρα, Ζωγραφίζοντας τα ποιήματα, η μόδα και τα σύμβολά της, το σπίτι … μίας ιστορία από τα παλιά, ιστορίες εφήβων, Ματιές στην πόλη μας όπου  οι μαθητές έχουν γνωριμία με την πόλη ως αστικό περιβάλλον, με βιωματικά στοιχεία για σημαντικά κτίρια, τα Μουσεία και τα Μνημεία και τα αξιοθέατα.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button