Παραιτήθηκε ο Δημ. Γεωργακής από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για πολιτικούς λόγους

Την παραίτησή του από το Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για πολιτικούς λόγους γνωστοποιεί ο οικονομολόγος Δημήτρης Γεωργακής
Το παρόν μήνυμα αφορά την ενημέρωση σας για την παραίτηση μου από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. της ΔΗΚΕΔΗΜΕ στο οποίο είχα τοποθετηθεί κατόπιν πρότασης του επικεφαλής του συνδυασμού ΤΩΡΑ, Γιώργου Μπερδελή.

Με προτάσεις όπως το νέο λογότυπο της Μεγάρων Γη για την έκθεση στο Σύνταγμα, και το site visitmegara.gr, προσπάθησα να έχω εποικοδομητική συμμετοχή προς όφελος της εξωστρέφειας του Δήμου.

Όμως οι πολιτικές καταστάσεις και οι αποφάσεις του Δημάρχου προσωπικά, για άλλη μια φορά οδήγησαν τη ΔΗΚΕΔΗΜΕ να γίνει όργανο πολιτικών σκοπιμοτήτων της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Προκειμένου να μη συμμετέχω σε ένα όργανο που ευτελίζεται από τη Διοίκηση και δεν θα μπορεί να επιτελέσει έργο προς όφελος των πολιτών, υπέβαλα την παραίτηση μου.

Παρακάτω ακολουθεί το κείμενο της παραίτησης μου.

«Με την παρούσα επιστολή, σας υποβάλλω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ με αφορμή την συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. όπως αυτό διαμορφώθηκε μετά τις παραιτήσεις του Πρόεδρου κου Σπύρου Κορώση και της Αντιπροέδρου κυρίας Αικατερίνης Καστάνη και τον ορισμό της κυρίας Καστάνη σε Πρόεδρο και του κύριου Κορώση σε Αντιπρόεδρο.

Η πρόταση για τη συγκεκριμένη αλλαγή που ήρθε από τον κύριο Δήμαρχο σε συνέχεια του ορισμού του κύριου Κορώση ως αντιδήμαρχο τεχνικών έργων, θεωρώ ότι ευτελίζει τον θεσμό του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και έμμεσα τον θεσμό του αντιδημάρχου και αποδεικνύει περίτρανα ότι η σύνθεση των προσώπων σε θέσεις ευθύνης και παραγωγής έργου για τους πολίτες, δεν γίνεται με κριτήρια προσφοράς αλλά με εξυπηρέτηση μικροεκλογικών σκοπιμοτήτων.

Επειδή η συμμετοχή σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο πρέπει να αντιμετωπίζεται με τη σοβαρότητα των ρόλων που τους αρμόζει, σας δηλώνω την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.ΔΗ.ΜΕ.»

Με εκτίμηση

Δημήτρης Γεωργακής, οικονομολόγος-λογιστής

Παρόμοια άρθρα

Back to top button