«Ηρόδωρος»: Οδηγίες Β’ φάσης ασφαλούς άσκησης σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους

Πρακτικές οδηγίες από το ΝΠΔΔ «Ηρόδωρος» για την ασφαλή άσκηση σε οργανωμένους αθλητικούς χώρους από τη Δευτέρα 18 Μαΐου.

Διαβάστε το δελτίο τύπου:

Η B΄ Φάση άρσης των περιορισμών στην αθλητική δραστηριότητα ξεκινάει τη Δευτέρα 18 Μαΐου 2020. Με βάση τις οδηγίες της Γεν. Γραμματείας Αθλητισμού όπως μας γνωστοποιήθηκαν στις 15 Μαΐου 2020 προκειμένου οι μεμονωμένοι αθλητές, οι αθλητικοί σύλλογοι και άλλοι συμπολίτες μας που κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων παρακαλούμε να λάβουν υπόψη τους και να συμμορφώνονται με τις παρακάτω οδηγίες.

Πρόσβαση στην προπόνηση
Σε κάθε εγκατάσταση υπάρχει μία είσοδος και έξοδος στην οποία καταγράφονται οι εισερχόμενοι και εξερχόμενοι με τα στοιχεία επικοινωνίας τους ώστε να υπάρχει η δυνατότητα ιχνηλάτησης τυχόν κρούσματος COVID-19 από τον ΕΟΔΥ.

Οργάνωση προπονήσεων
Οι προπονήσεις θα διαρκούν περίπου μία ώρα. Για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός των εισερχόμενων και των εξερχόμενων αθλητών θα υπάρχει ένα κενό περίπου 15΄ λεπτών μεταξύ των προπονήσεων του κάθε γκρουπ. Οπότε σε κάθε μία ώρα προπόνησης θα αναλογούν 75’-90’ λεπτά χρήσης της εγκατάστασης ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος για την έξοδο και είσοδο των αθλητών την απολύμανση των χώρων όπου απαιτείται και την αποφυγή συνάντησης των εισερχόμενων με τους αθλητές που εξέρχονται από την αθλητική εγκατάσταση. Δεν επιτρέπεται η χρήση των αποδυτηρίων και καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση των W.C.

Οι προπονητές πρέπει να σχεδιάζουν την προπόνηση έτσι ώστε να τηρούνται οι όροι ασφαλούς άσκησης και να μεριμνούν για την τήρησή τους δίνοντας έμφαση κυρίως στην επαρκή διασπορά των αθλουμένων στο χώρο στην αποφυγή των επαφών και στη χρήση μόνο του ατομικού εξοπλισμού από κάθε αθλητή.

Μέγιστος αριθμός αθλουμένων
Ο ιός μεταδίδεται κυρίως με σταγονίδια δια της αναπνευστικής οδού. Κατά την άθληση θα πρέπει να τηρούνται μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας μεταξύ των αθλουμένων σε σχέση με την απόσταση που τηρείται σε χώρους κοινωνικής συναναστροφής.
Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιστημονικά δεδομένα και στο πλαίσιο της άσκησης με επαρκή απόσταση ασφαλείας δίνεται παρακάτω ο μέγιστος αριθμός αθλουμένων ανά αθλητική εγκατάσταση.

Στάδια – Δημοτικό Στάδιο «Μεγαρέων Ολυμπιονικών»
80 άτομα εντός του σταδίου ανά ώρα.
Η αίθουσα ελευθέρων βαρών θα παραμείνει κλειστή.

Κλειστά́ γήπεδα και γυμναστήρια
1 άτομο ανά́ 30 τ.μ. εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου (π.χ. σε ένα κλειστό́ γυμναστήριο 650 τ.μ. το μέγιστο θα είναι 22 άτομα).

Ανοικτά γήπεδα μπάσκετ/βόλεϊ/χάντμπολ
20 άτομα (εντός του γηπέδου και του περιβάλλοντος χώρου)

Γήπεδα ποδοσφαίρου
Γήπεδο 11 x 11: 60 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)
Γήπεδο 7 x 7: 30 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)
Γήπεδο 5 x 5: 20 άτομα (εντός του γηπέδου και περιβάλλοντος χώρου)

Λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις
Για τις λοιπές ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν αναφέρονται παραπάνω:
Για επιφάνεια έως 600 τ.μ. προβλέπεται 1 άτομο ανά 25τμ
Για επιφάνειες μεγαλύτερες των 600 τ.μ.
προβλέπεται 1 άτομο ανά 25 τ.μ. για τα πρώτα 600 τ.μ.
1 άτομο ανά 50 τ.μ. για τα επιπλέον τ.μ.

Τελικές οδηγίες
Η εξειδίκευση των μέτρων ανά άθλημα γίνεται σε συνεργασία με τις οικείες αθλητικές ομοσπονδίες. Όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την απαραίτητη ατομική ευθύνη προστατεύοντας τον εαυτό τους και τον συνάνθρωπό τους από τη σοβαρή απειλή της λοίμωξης COVID-19.

Για τυχόν ερωτήσεις και/ ή περαιτέρω πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του ΝΠΔΔ «ΗΡΟΔΩΡΟΣ» τηλ. 22960 22161 και 22960 32719.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button