Με απόφαση δικαστηρίου λεφτά στο ταμείο του Δήμου από Δημοτικά τέλη

Δικαιώθηκε ο Δήμος Μεγαρέων ύστερα από  Δικαστική προσφυγή του και  απόφαση του Α΄ Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών που καταδικάζει τις εταιρείες “ENERGA”  και “HELLAS POWER” να καταβάλλουν στο Δήμο 68.500 ευρώ, πλέον προσαυξήσεων τόκων, δικαστικών εξόδων, ηθικής βλάβης κλπ.

Η δικαστική διαμάχη ξεκίνησε με εντολή του Δημάρχου κ. Γρηγόρη Σταμούλη τον Γενάρη του 2015 και ύστερα από σειρά συνεδριάσεων κατέληξε με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα  ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια.

Ετσι λοιπόν η εταιρεία “ENERGA” υποχρεώνεται να καταβάλλει στο Δήμο 24.500 ευρώ και η “HELLAS POWER” 44.000 ευρώ ενώ επιβαρύνονται με επιπλέον χρήματα για τόκους, για τα δικαστικά έξοδα, ηθική βλάβη κλπ.

Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης δήλωσε:

« Ο Δήμος φροντίζει με κάθε νόμιμο τρόπο να διασφαλίζει τα έσοδά του. Οπου διαπιστώνεται από τις οικονομικές υπηρεσίες του Δήμου, ότι κάποιοι είτε σκοπίμως είτε εξ αμελείας δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους υποχρεώσεις θα κινούνται όλες οι προβλεπόμενες υπό του Νόμου διαδικασίες.

Ηδη οι πρώτες αποφάσεις της Δικαιοσύνης δικαιώνουν τον Δήμο και φέρνουν έσοδα στο Δημοτικό ταμείο.

Θάρθουν κι άλλες και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν μεγαλοοφειλέτη, μεγαλοεπιχειρηματία ή ΔΕΚΟ.

Σε κάθε περίπτωση όσοι πολίτες έχουν οικονομικές εκκρεμότητες με το Δήμο Μεγαρέων ας φροντίσουν να τις τακτοποιήσουν με δεδομένο ότι έχουν την ευκαιρία να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του Νόμου  με τις οποίες ρυθμίζονται τα χρέη προς το Δήμο χαρίζονται οι προσαυξήσεις και οι τόκοι και μπορούν να αποπληρωθούν  ακόμα και σε 100 δόσεις.»

Παρόμοια άρθρα

Back to top button