Απάντηση Γιάννη Γκίνη στο γραφείο τύπου της παράταξης «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» και στον επικεφαλής κ. Γ. Κουμπέτσο

Με δελτίο τύπου κοινοποίησε την καυστική του απάντηση ο πρώην αντιδήμαρχος Μεγάρων κ. Γιάννης Γκίνης προς το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης «Μέγαρα – Νέα Πέραμος Νέο Ξεκίνημα» και στον επικεφαλής της κ. Γιώργο Κουμπέτσο.

Ακολούθως ολόκληρη η επιστολή:

Στον τοπικό τύπο και στα social media, δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα και σήμερα Δελτία Τύπου, του Γραφείου Τύπου του Συνδυασμού «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ», με απρεπείς χαρακτηρισμούς (όπως υποστηρίζει ο ίδιος) εμμέσως πλην σαφώς κατά του υπεύθυνου του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων κ. Γιάννη Γκίνη, πρώην αντιδημάρχου, ο οποίος και δίνει καυστική απάντηση στους ανώνυμους συντάκτες των συγκεκριμένων Δελτίων και στον επικεφαλής του συνδυασμού κ. Γιώργο Κουμπέτσο.

Ο κ. Γιάννης Γκίνης γράφει:

«Στις 27 Νοεμβρίου 2020 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε με τηλεδιάσκεψη στο θέμα, που συζητήθηκε για λήψη σχετικής απόφασης « περί αναδοχής χρέους της υπό εκκαθάριση Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης και Αποχέτευσης Μεγάρων (ΔΕΥΑΜ) προς την ΕΥΔΑΠ» από το Δήμο, με σκοπό να εξωφληθεί η οφειλή ποσού 3.328.305, 99 Ευρώ της ΔΕΥΑΜ, με αντίστοιχη επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς τον Δήμο, πέντε από τους 7 Δημοτικούς Συμβούλους της Δημοτικής παράταξης ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ, μειοψήφησαν.

Ο Δήμος εξέδωσε την 1η Δεκεμβρίου, ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ με τίτλο «Για άλλη μία φορά εξετέθη ανεπανόρθωτα η αξιωματική αντιπολίτευση και ο αρχηγός της», καταγγέλοντας δημόσια στους πολίτες, το γεγονός και σχολιάζοντας πολιτικά την λανθασμένη πολιτική θέση των πέντε μειοψηφησάντων Δημοτικών Συμβούλων, κατονομάζοντάς τους μάλιστα , ζητώντας τους να αιτιολογήσουν τους λόγους της μειοψηφίας τους, αφού στη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν είπαν κουβέντα.

Ετσι λοιπόν, διάβασα την απάντηση του επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Γ. Κουμπέτσου στο διαδίκτυο και στον τοπικό τύπο, με Δελτίο Τύπου, που υπογράφεται από το Γραφείο Τύπου του Συνδυασμού «ΜΕΓΑΡΑ – ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ».

Αυτές κι αν είναι απαντήσεις παλαιοκομματικής κοπής και κατάντια μιάς ιστορικής παράταξης, που κάποτε άγγιξε το 60% και σήμερα ζήτημα είναι να βρίσκεται στο 5 %.

Η συντάκτις αυτού του κειμένου, άπειρη περί τα πολιτικά και ο διορθωτής, που έβαλε τις τελικές πινελιές, για άλλη μία φορά δείχνουν το φόβο και τον πανικό που τους διακατέχει από τα δικά μου κείμενα προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα με ύφος, που προδίδει άτομα με κόμπλεξ και απωθημένα αποκομμένα από την πολιτική και την τοπική κοινωνία.

Σε δύο ολόκληρες σελίδες ενός αξιοκαταφρόνητου λογοτεχνήματος, που δεν εξηγούνται σαφώς οι λόγοι της μειοψηφίας, ούτε διαψεύδεται το γεγονός (και πώς θα μπορούσε να γίνει αυτό αφού είναι αληθές και πραγματικό) οι δύο συνεργαζόμενοι συντάκτες του συγκεκριμένου Δελτίου στις 9 Δεκεμβρίου καταφέρονται με απρεπείς και απαράδεκτους χαρακτηρισμούς αφ’ ενός στο πρόσωπό μου δεδομένου ότι έχω την ευθύνη του Γραφείου Επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων και αφ’ ετέρου κατά του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη που σαφώς είναι και ο τελικός στόχος.

Σε ότι αφορά τον κ. Σταμούλη, δεν σχολιάζω κι είμαι σίγουρος ότι θα δώσει την απάντηση, που τους πρέπει όποτε και όπως αυτός θελήσει, όμως σε ότι με αφορά προσωπικά, είχα δύο επιλογές, είτε να μην δώσω σημασία και να το προσπεράσω, είτε να τοποθετηθώ, όχι για να απαντήσω, αλλά για να υπερασπιστώ την τιμή και την υπόληψή μου, θεωρώντας προσβλητικούς για το πρόσωπό μου τους χαρακτηρισμούς «έμμισθος κονδυλοφόρος», «κοιτάξτε ποιος μιλάει», και «παλαιοκομματικής κοπής κατάντια του Γραφείου επικοινωνίας του Δήμου Μεγαρέων» και αναφέροντας επιπλέον ότι «με βαραίνουν πολιτικά πολλά ως Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ καί τολμούν να μιλούν για “πολιτικό κατήφορο».

Προτίμησα λοιπόν το δεύτερο κι έχω να απαντήσω τα εξής:

Τώρα θα μου πείτε αφού θίγεσαι γιατί δεν καταφεύγεις στα δικαστήρια; Γιατί πιστεύω ότι μέσα από το δημόσιο διάλογο και την αντιπαράθεση στοιχείων οι πολίτες μαθαίνουν, κρίνουν και αποφασίζουν και αλλοίμονο αν η πολιτική ζωή του τόπου μεταφέρεται στις αίθουσες των δικαστηρίων και για να είμαι ειλικρινής αν χρειαστεί θα το κάνω.

Σε κάθε περίπτωση, ο ρόλος μου στο Δήμο είναι φανερός και απόλυτα διακριτός. Ο Δήμαρχος Μεγαρέων κ. Γρηγόρης Σταμούλης με τίμησε προσλαμβάνοντάς με ως ΕΙΔΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ σε μία θέση, που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να είναι, αφού η θέση αυτή προϋποθέτει μακρόχρονη θητεία και μεγάλη εμπειρία στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης γεγονός, που περιορίζει την απασχόληση σε αυτή τη θέση οποιουδήποτε ατόμου νεαρής ηλικίας και προφανώς η παρουσία μου εδώ δεν στερεί τη θέση κάποιου άλλου ατόμου, που δεν εργάζεται και ψάχνει για δουλειά.

Η περιβόητη μισθοδοσία μου, που δήθεν επιβαρύνει τους δημότες οφείλω να διευκρινίσω στον κ. Κουμπέτσο και τους συν αυτώ, ότι όχι μόνο δεν επιβαρύνει κανέναν αλλά τουναντίον γλυτώνει το Δήμο από την καταβολή μισθών σε άλλους δύο ίσως και τρείς υπαλλήλους, για τις παρεχόμενες από μένα υπηρεσίες, γνωστού όντος ότι σε πολλούς δήμους στα Γραφεία Επικοινωνίας απασχολούνται πάνω από τρία άτομα, δεν ξέρω βέβαια πόσοι είναι στον Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνος, που υπηρετεί ως διορισμένος Πρόεδρος ο κ. Κουμπέτσος.

Η πολυετής θητεία μου στην Τοπική αυτοδιοίκηση, που έχω υπηρετήσει επί δεκαετίες σε θέσεις ευθύνης, η συμμετοχή μου στον δημόσιο βίο ως πολιτευτής της ΝΔ και υποψήφιος Βουλευτής δύο φορές, η πολυετής δημοσιογραφική και συγγραφική μου εργασία και η τεράστια εμπειρία μου ως Αντιδήμαρχος και η επί σειρά ετών παρουσία μου στην τοπική πολιτική σκηνή, μού δίνουν το δικαίωμα να έχω πολιτική άποψη, θέση, πρόταση και δημόσιο λόγο, αφού επανειλημμένως έχω θέσει τον εαυτό μου στην κρίση του λαού.

Αρα η φράση «κοίτα ποιος μιλάει» έχει την απάντησή της.
Εχω προσφέρει στα Μέγαρα και κανείς δεν μπορεί να το αμφισβητήσει αυτό.

Παρά τις 7 δεκαετίες, που βαρύνουν την πλάτη μου η Ελληνική πολιτεία δεν εδέησε να με συνταξιοδοτήσει μέχρι σήμερα, που μιλάμε. Όταν βγώ στη σύνταξη τότε θα δώ τι θα κάνω παραπέρα, όσο αντέχω βιολογικά και ψυχολογικά. Ως τότε εσείς που είστε σε διατεταγμένη υπηρεσία και παρακολουθείτε τα γραφόμενά μου οπλιστείτε με υπομονή.

Στον περίγυρο του κ. Κουμπέτσου αν δεί κανείς, θα βρεί αρκετούς χασομέρηδες νομίζω, που τους πληρώνει το Κράτος, δηλαδή οι πολίτες δηλαδή κι εμείς οι ίδιοι και δεν ενοχλείται ο ίδιος, ούτε και το ψάχνει παρά τον ενοχλεί ο μισθός του Γιάννη του Γκίνη από το Δήμο. Τι υποκρισία αλήθεια!

Και να σου ξεκαθαρίσω τη θέση μου κ. Κουμπέτσο, εμένα ΔΕΝ ΜΕ ΒΑΡΥΝΕΙ τίποτα πολιτικά είτε από τις υπηρεσίες μου στο Δήμο ή στη ΔΕΥΑΜ, γιατί όλα αυτά έχουν κριθεί εδώ και χρόνια. Εχω λευκό ποινικό μητρώο, έχω υπηρετήσει τη Στρατιωτική μου θητεία κανονικά επί 36 μήνες στην Ελληνική Αεροπορία και ποτέ δεν ήμουν υπόδικος και πολύ περισσότερο, ποτέ δεν δικάστηκα ούτε καταδικάστηκα για τίποτα, άρα τίποτα δεν με βαρύνει. Κάποιοι άλλοι ίσως πρέπει να δώσουν λόγο για πολλά από τα πεπραγμένα τους, που θα τους ακολουθούν αιωνίως. Και δεν ξέρω τελικά αν θα γλυτώσουν τη φυλακή.

Ο νοών νοείτο.

Με την μειοψηφία σας εσείς οι πέντε στη συγκεκριμένη απόφαση κ. Κουμπέτσο, πέσατε σε γκάφα παραδεχθείτε το και ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη και προκαλείτε και ζητάτε απαντήσεις για την υπερχρέωση της ΔΕΥΑΜ πού πήγαν τα εκατομμύρια κατηγορώντας το Δήμαρχο ότι μέσα από τη ΔΕΥΑΜ τακτοποιεί δικούς του ανθρώπους (δηλαδή δίνει μεροκάματα σε ανέργους) λές κι όταν εσείς είσαστε στην Διοίκηση του Δήμου δεν κάνατε τέτοια πράγματα ούτε έχετε ακούσει για σκανδαλώδεις περιπτώσεις που σας βαρύνουν όλους όσοι είσαστε στο άρμα της τότε Διοίκησης κι είναι πληγή ανοικτή.

Κι επειδή ρωτάτε Κύριε Κουμπέτσο τα χρέη της ΔΕΥΑΜ προς την ΕΥΔΑΠ ήτανε 3.328.305,99 Ευρώ και τα χρέη των καταναλωτών προς είσπραξη 4.230.000 ευρώ και μάλιστα ανάμεσά τους και κάποιος γνωστός σας ίσως, που χρώσταγε 5.000 !!! Και σηκώνετε το δάχτυλο και απειλείτε; Δηλαδή, εάν είχαν πληρώσει όλοι οι πολίτες τους λογαριασμούς τους θα είχε εξωφληθεί το χρέος 3.328.000 ευρώ και θα περίσσευε και ένα εκαμμύριο (1.000.000) Ευρώ.

Και καλά τη μειοψηφία στο θέμα της ΕΥΔΑΠ το βλέπετε ως λογικό γεγονός κι ότι παρ’ ότι απουσιάζανε και οι υπόλοιποι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι της ομάδας σας (Θωμάς Κεφαλόπουλος και Κώστας Πανταζής) συμφωνούν απόλυτα με την γνώμη σας, στο θέμα για τις Ιχθυοκαλλιέργειες που συζητήθηκε σε επόμενη συνεδρίαση γιατί πάλι ψηφίσατε μόνον εσείς οι πέντε κόντρα στην εισήγηση του Δημάρχου, που ΔΕΝ θέλει Ιχθυοκαλλιέργειες στην περιοχή; Ενώ εσείς με την ψήφο σας δείξατε ότι θέλετε τις Ιχθυοκαλλιέργειες. Να το κοιτάξετε. Εκτίθεστε.

Η πανδημία, Κύριε Κουμπέτσο μάς έχει επηρεάσει όλους και βιολογικά και ψυχολογικά και οικονομικά και κοινωνικά και πολιτικά ακόμη.

Εχει έρθει ο κόσμος ανάποδα, υπάρχουν κοσμογονικές αλλαγές και πρωτόγνωρες καταστάσεις, που έχουν αλλάξει την ζωή μας.

Ουαί κι αλλοίμονο αν δεν σταθούμε όρθιοι και η κρίση αυτή επηρεάσει τον αξιακό μας κώδικα, την πολιτική συμπεριφορά και το κοινωνικό γίγνεσθαι.

Η πολιτική ανθρωποφαγία είναι καταδικαστέα από όλους την σήμερον ημέρα. Η σύνεση, η φρόνηση, η ταπεινότητα, η μετριοπάθεια, η ήρεμη και ψύχραιμη πολιτική σκέψη, πρέπει να είναι φάρος και οδηγός στη ζωή μας.

Δεν χωράνε μικρότητες, εμπάθεια, κομματισμός, σκοταδισμός, κακία και μοχθηρία στον σημερινό πολιτικό βίο.

Συκοφαντίες, ύβρεις και φτηνός λαϊκισμός προσωπικά δεν με εκφράζουν και δεν με χαρακτηρίζουν. Καθαρός πολιτικός λόγος και έντιμη αντιμετώπιση των πολιτικών αντιπάλων δίχως χτυπήματα κάτω από τη μέση.

Ολοι όσοι έχουμε ιστορία και παρελθόν σε αυτόν τον τόπο οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί στον δημόσιο λόγο και να μην δίνουμε δικαιώματα στην κοινωνία, να μας επικρίνει.

Ολοι επίσης έχουμε δικαίωμα στην κριτική αλλά να γνωρίζουμε ότι και οι κρίνοντες κρίνονται.
Ξέρω ότι όσα λέω και όσα γράφω είναι στα χέρια κάποιων σαν κάρβουνα, που όταν είναι αναμμένα καίνε κι όταν είναι σβηστά τους μουτζουρώνουν.

Μην με προκαλείτε λοιπόν όσοι ελπίζετε ότι θα με φιμώσετε. Θα συνεχίσω να κάνω τη δουλειά μου δίνοντας λογαριασμό στον Δήμαρχο, που με τίμησε με την εμπιστοσύνη του και με έχει ως συνεργάτη στην προσπάθειά του ως πρώτος πολίτης, να προσφέρει και να αφήσει έργο στο Δήμο Μεγαρέων και φυσικά και στους πολίτες των Μεγάρων, που έχω την τιμή να διαβάζουν τα βιβλία μου και τα Δελτία Τύπου, που φέρουν την υπογραφή του Γραφείου Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Μεγαρέων για χρόνια τώρα και δεν έχουν διαψευσθεί ποτέ κι από κανέναν γιατί αναφέρονται σε έργα, πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις.

Κατά τα άλλα Κύριε Κουμπέτσο αφήστε την τοξική ρητορική και ασχοληθείτε σοβαρά για να πάει ο τόπος μπροστά και μην επενδύετε στην καταστροφολογία λέγοντας ΟΧΙ σε ζητήματα, που χρειάζεται να πείτε ένα μεγάλο ΝΑΙ.

Οι πολίτες όταν θα έρθει η ώρα να μιλήσει να το ξέρετε θα είναι σκληροί μαζί σας. Δεν ξέρω βέβαια αν θα συμμετέχετε στις εκλογές τότε ως αρχηγός συνδυασμού, (γιατί τώρα τη θέση την έχετε δανεισθεί από τον κ. Μαρινάκη), αλλά σε κάθε περίπτωση ας κοιτάξετε όλοι οι αιρετοί και μαζί να αντιμετωπίσουμε με πνεύμα ενότητος, συνεννόησης και συνεργασίας την πανδημία έτσι ώστε όταν ξαναπάρουμε τις ζωές μας πίσω και ξαναγυρίσουμε στην κανονικότητα να μπορούμε να έχουμε την πολυτέλεια του καλόπιστου διαλόγου.

Καλές γιορτές.
Γιάννης Γκίνης
Πρώην αντιδήμαρχος Μεγάρων
Ειδικός Συνεργάτης Δημάρχου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button