Ανοιχτή επιστολή Γιώργου Μπερδελή προς τους ψηφοφόρους

Φίλη, φίλε συνδημότη,

την Κυριακή, θα προσέλθεις να επιτελέσεις το εκλογικό σου δικαίωμα, το ιερό αυτό καθήκον, που τόσο τιμητικά μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους μας και ενώ όλος ο κόσμος μας το αναγνωρίζει, εμείς εθελοτυφλώντας το λοιδορούμε και απεμπολούμε την παρακαταθήκη, που λάβαμε και συνεπώς την ίδια μας την ιστορία. Την Κυριακή, θα κληθείς να επιλέξεις αυτούς που θα σ’ εκπροσωπούν για την επόμενη πενταετία και θ’ αποφασίζουν για το μέλλον το δικό σου, της οικογενείας σου και του τόπου μας.

 

Από την κεντρική πολιτική σκηνή, μέσω των πράξεών τους κατά τα τελευταία χρόνια, σε έχουν κάνει να πιστεύεις ότι η επιλογή σου είναι ασήμαντη, ότι εσύ ο ίδιος είσαι ασήμαντος -σταγόνα στον ωκεανό- ή ακόμη χειρότερα, σε οδήγησαν στο συμπέρασμα, ότι η αποχή από την εκλογική διαδικασία είναι η επιβαλλόμενη τιμωρία. Σε έκαναν να πιστέψεις, ότι η προσωπική σου κρίση δεν έχει καμία αξία, αφού στο τέλος θα επικρατήσουν αυτοί που προτείνει «το σύστημα». Άρα φρόντισε να είσαι μαζί τους… Έτσι, τα ψέματά τους σε χειραγωγούν, σε ελέγχουν, σε οδηγούν εκεί που αυτοί θέλουν.

 

Και εδώ όμως, στον τόπο μας, η κατάσταση δεν διαφοροποιείται. Σε βομβαρδίζουν καθημερινά με τα «έργα» που τάχα έγιναν καθώς και εκείνα που τάχα θα γίνουν, δημιουργώντας σου φρούδες ελπίδες ότι θα βρεις δουλειά και η πόλη σου θα ευημερήσει. Σε βομβαρδίζουν με τους ρομά, που εκ «μεταγραφής» θα εγκατασταθούν στην περιοχή μας -λες και δεν έχουμε δικούς μας- και θα ανεβάσουν τον δείκτη εγκληματικότητας της περιοχής μας σε επίπεδα μεγαλουπόλεως. Σε βομβαρδίζουν με τα χιλιοφορεμένα ευρωπαϊκά προγράμματα, που έρχονται (σαν τον αμερικάνικο στόλο) και θα μας σώσουν όλους από τα προβλήματά μας. Σε βομβαρδίζουν με τους παραλληλισμούς στον τρόπο διακυβέρνησης των τοπικών συνδυασμών με τα αντίστοιχα εθνικά κόμματα, ώστε να σε οδηγήσουν σε στοχευμένους συνειρμούς. Σε βομβαρδίζουν με… με… με… ακόμη και με την Ναυμαχία της Σαλαμίνας! Ο τρόπος με τον οποίο σε αντιμετωπίζουν είναι ξεκάθαρος των προθέσεών τους. Σε θεωρούν πρόβατο. Και αυτοί εδώ, όπως και οι άλλοι, των Αθηνών, το μόνο που θέλουν είναι «να σε βάλουν στο μαντρί».

 

Λένε πως αργήσαμε να «κατέβουμε» και δεν προλάβαμε να συμμετάσχουμε στα πολιτικά παιχνίδια. Λένε πως στην Ν. Πέραμο δεν έχουμε κανέναν από τους «παλιούς» «για να τραβήξει κόσμο» και συνεπώς δεν μας ξέρει κανένας… Λένε -όλοι ανεξαιρέτως- πως μας συμπαθούν, μας τιμούν και μας σέβονται, αλλά κανείς τους δεν συμβαδίζει ούτε δεσμεύεται με τις προκηρύξεις και τις θέσεις μας. Μα επιτέλους, δεν κατανοούν πως αυτές ακριβώς είναι οι επιδιώξεις μας; Δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι μομφές περιποιούν για εμάς τίτλους τιμής; Δεν καταλαβαίνουν ότι πέρασαν οι εποχές του ρουσφετιού των υποσχέσεων και του βολέματος; Πότε επιτέλους θα κοιτάξουμε μπροστά; Η απάντηση για εμάς είναι μονόδρομος. Τώρα!

 

Τώρα με όραμα, Τώρα με συλλογικότητα, Τώρα με διαφάνεια, Τώρα με κατανόηση Τώρα με ισότητα, Τώρα με ισονομία, Τώρα με ευκαιρίες για τους νέους, Τώρα για τα Μέγαρα και την Ν. Πέραμο, Τώρα για όλους…

 

Και μετά απ’ όλα αυτά, το ερώτημα που γεννάται είναι «εσύ Τώρα που ξέρεις, τι θα κάνεις»; Σου μίλησα μέσα απ’ την καρδιά μου. Σου έθεσα εξ’ αρχής και ξεκάθαρα τις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις μου. Σου ζήτησα να μ’ εμπιστευθείς. Το μόνο μου επιχείρημα είναι ο πρότερος βίος μου. Η μόνη μου βοήθεια προέρχεται από τους νέους και άφθαρτους συνεργάτες μου. Η μόνη μου απολαβή, από την ενασχόλησή μου με τα κοινά, είναι η επαφή μαζί σου. Η μόνη μου δέσμευση είναι σ’ εσένα, τον ανώνυμο συνδημότη και φίλο. Δώσε μου το δικαίωμα ν’ αλλάξω τον τόπο μας. Άφησέ πίσω σου τις «υποχρεώσεις», τις «απολαβές», τις διαπλοκές. Με το βλέμμα στο αύριο, με το βλέμμα, στα παιδιά μας, με το βλέμμα στον τόπο μας, έλα και εσύ μαζί μας Τώρα, για να ξεπεράσεις τα ψευτοδιλήμματα που σου επιβάλλουν, για να κοιμάσαι ήσυχος, για να αισθανθείς ξανά περήφανος. Τώρα, όχι αργότερα, όχι σε λίγο, όχι μετά, όχι την επόμενη φορά, Τώρα…

 

Με βαθειά εκτίμηση και αίσθηση ευθύνης

 

Γιώργος Μπερδελής

Υποψήφιος δήμαρχος Μέγαρα – Ν. Πέραμος με το συνδυασμό “Τώρα”

Παρόμοια άρθρα

Back to top button