Πλημμύρισαν και πάλι Μάνδρα και Νέα Πέραμος

Σε απόγνωση για ακόμη μία φορά οι κάτοικοι της Δυτικής Αττικής μετά την καταστροφή της 15ης Νοεμβρίου του 2017. Η έντονη βροχόπτωση της Τρίτης 26/6/2018 δημιούργησε έντονα προβλήματα σε σπίτια και καταστήματα. Η πυροσβεστική έχει λάβει περισσότερες από 83 κλήσεις για άντληση υδάτων σε Μάνδρα και Νέα Πέραμο, με τη στάθμη του νερού να έφτασε έως τα 1,5 με 2 μέτρα.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν σε δέκα περιπτώσεις για να απεγκλωβίσουν πολίτες από αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια. Προληπτικά βρίσκονται σε ετοιμότητα 26 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος με 65 πυροσβέστες συν το πλήρωμα ερπυστριοφόρου ΕΜΑΚ και δύτες του Πυροσβεστικού Σώματος με σωστική λέμβο.

Οι κάτοικοι ξαναζούν τις εφιαλτικές στιγμές του Νοεμβρίου και προσπαθούν με κάθε μέσο να απομακρύνουν τις λάσπες και τον μεγάλο όγκο υδάτων από τα σπίτια και τα καταστήματά τους. Αγανακτισμένοι αναρτούν στο διαδίκτυο βίντεο και φωτογραφίες που προβάλουν το μέγεθος της καταστροφής.

Η δήμαρχος Μάνδρας -Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ πως δεν έχει γίνει κανένα αντιπλημμυρικό έργο στην Μάνδρα. Η κ. Κριεκούκη ανέφερε πως τα έργα βρίσκονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο κι έκανε λόγο για ατέλειωτες διαδικασίες χωρίς αποτέλεσμα. «Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει», σημείωσε αιχμηρά η κ. Κριεκούκη, προσθέτοντας πως οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σταύρος Φωτίου με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook, ενημερώνει τους πολίτες που επλήγησαν ότι συστάθηκε επιτροπή καταγραφής ζημιών από την χθεσινή νεροποντή 26 Ιουνίου.

Πληροφορίες στο τηλ.2296032609 δημοτική Κοινότητα Νέας Περάμου.

Πλημμύρα Μάνδρα 26/6/2018

 

Πλημμύρα Νέα Πέραμος 26/6/2018

Πλημμύρα Νέα Πέραμος 26/6/2018Πλημμύρα Νέα Πέραμος 26/6/2018

 

 

Παρόμοια άρθρα

Back to top button