Ιωάννης Μαρινάκης για το Υδατοδρόμιο στην Ελευσίνα αντί στην Πάχη

Το Υδατοδρόμιο στην Ελευσίνα

Άλλη μια ευκαιρία για ανάπτυξη φαίνεται πως χάνεται για το Δήμο μας, εξαιτίας της εσκεμμένης ενέργειας μπλοκαρίσματος της υπογραφής του ΓΠΣ από τον κ. Σταμούλη.
Η ευκαιρία αυτή αφορά στην ίδρυση και εγκατάσταση υδατοδρομίου στον Αη Νικόλα της Πάχης Μεγάρων, όπως ακριβώς είχε εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή του ΟΡΣΑ τον Μάιο του 2014.
Όπως διαβάσαμε πρόσφατα, ο ΟΛΕ και η Hellenic Seaplanes συμφώνησαν μετά από επιτυχή αξιολόγηση του ΟΛΕ, στη δημιουργία Μητροπολιτικού υδατοδρομίου στο λιμάνι της Ελευσίνας.
Πρόκειται για το μοναδικό Μητροπολιτικό υδατοδρόμιο στην Αττική και τις διαδικασίες σχεδιασμού και αδειοδότησης ανέλαβε η Hellenic Seaplanes, βάζοντας έτσι την Ελευσίνα στον χάρτη των υδατοδρομίων της χώρας και όχι μόνο!
Ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΕ καμαρώνει για το επίτευγμα, ενώ ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Seaplanes ανέφερε ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα εθνικής σημασίας, το οποίο θα δώσει νέα πνοή στη διασύνδεση όλης της Ελλάδας και θα προσφέρει παράλληλα νέες θέσεις εργασίας.
Αυτή η μεγάλη ευκαιρία φαίνεται πως πάει χαμένη για το Δήμο μας.
Θυμίζουμε ότι η διοίκηση μας τον Ιούνιο του 2013 είχε συνάντηση με το Διευθύνοντα Σύμβουλο και τους συνεργάτες της Hellenic Seaplanes, κκ Ευ. Ζαγοράκη και Δημ. Μουρίκη, οι οποίοι παρουσίασαν την πρόταση της εταιρείας και τα προνόμια που παρουσιάζει η θέση του Αη Νικόλα σε σχέση με το αεροδρόμιο που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση και θα βοηθούσε πολύ ως κέντρο συντήρησης των υδροπλάνων, καθώς επίσης και με τη γειτνίαση του προαστιακού σιδηρόδρομου και του εθνικού οδικού δικτύου.
Από τότε η διοίκηση μας ήταν σε αναμονή της κατάθεσης του θεσμικού πλαισίου για τα υδατοδρόμια, το οποίο όμως πήρε πολλές αναβολές.
Παρόλα αυτά η διοίκηση μας προχώρησε στην πρόταση για εγκατάσταση και λειτουργία υδατοδρομίου με την κατάθεση του ΓΠΣ στον ΟΡΣΑ και συγχρόνως έφερε το θέμα του υδατοδρομίου προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Το Δημοτικό Συμβούλιο με την αρ.αποφ. 256/2013 ενέκρινε κατά πλειοψηφία την αρ. αποφ. 16/2013 της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής περί «χωροθέτησης και κατασκευής υδατοδρομίου στην περιοχή Αη Νικόλα Πάχης Μεγάρων».
Έκτοτε η διοίκηση μας ήταν σε συνεχή επαφή και παρακολουθούσε το θέμα.
Με την αλλαγή της διοίκησης του Δήμου το θέμα αυτό «θάφτηκε» κυριολεκτικά.
Δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από το νέο Δήμαρχο κ. Σταμούλη, με αποτέλεσμα η εταιρεία να στραφεί σε άλλον ενδιαφερόμενο και συγκεκριμένα στον ΟΛΕ, ο οποίος άδραξε την ευκαιρία και σήμερα οι δυο μεριές βρίσκονται κοντά στην υλοποίηση ενός πολύ μεγάλου αναπτυξιακού έργου για ολόκληρη την χώρα.
Μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στην περιοχή μας χάθηκε χάρη στην αδιαφορία του κ. Σταμούλη.
Από το σύνολο των αστοχιών, της αδράνειας, της απραξίας και της αδιαφορίας του κ. Σταμούλη ο τόπος γύρισε πολύ πίσω.
Δεν γνωρίζουμε αν σε πολλές από τις ευκαιρίες που χάθηκαν ήταν εσκεμμένη η αδρανής στάση του κ. Σταμούλη.
Τα αρνητικά αποτελέσματα όμως, τον εκθέτουν στα μάτια των δημοτών.
Σύμφωνα με τη συνολική συμπεριφορά του κ. Σταμούλη απέναντι στις αναπτυξιακές προκλήσεις που παρουσιάστηκαν, δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια να επανορθώσει.
Ο καιρός πέρασε και οι 10 μήνες που έμειναν για τις επόμενες εκλογές δεν είναι αρκετοί για να αναστραφεί το πολύ βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί εναντίον του.
Είναι βέβαιο ότι οποιοσδήποτε άλλος στη θέση του κ. Σταμούλη θα είχε καταφέρει κάτι από όλες τις ευκαιρίες που παρουσιάστηκαν.
Ο κ. Σταμούλης απέδειξε ότι δεν μπορεί.
Είναι πολύ λίγος για τη θέση του Δημάρχου.
Αυτό θα φανεί πολύ σύντομα, τον επόμενο Μάιο…

Παρόμοια άρθρα

Back to top button