8 Μαρτίου – Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή κατά της Covid -19

Με πρωτοβουλία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: «Είμαστε δυνατές: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Covid - 19»

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αφιερώνει τη φετινή Ημέρα της Γυναίκας στον παγκόσμιο αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης της Covid-19.

Οι γυναίκες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς αποτελούν την πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης.

Πολλές έχουν επίσης πληγεί σοβαρά από την κρίση λόγω της απώλειας θέσεων εργασίας ή της απασχόλησής τους σε επισφαλείς θέσεις εργασίας. Επιπλέον, οι συνεχόμενοι εγκλεισμοί έχουν οδηγήσει σε αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας. Το Κοινοβούλιο έχει ζητήσει την καταπολέμηση αυτών των ανισοτήτων.

Σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με τον αγώνα των γυναικών κατά της κρίσης της Covid – 19, η επιτροπή για τα δικαιώματα των γυναικών και ισότητας των φύλων (FEMM) τιμά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2021 διοργανώνοντας διακοινοβουλευτική συνεδρίαση με θέμα «Είμαστε δυνατές: Οι γυναίκες στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της Covid-19».

Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, που έλαβε χώρα στις 4 Μαρτίου, σχετικά με τις «Γυναίκες στην πρώτη γραμμή και διδάγματα από τη διαχείριση της κρίσης», γυναίκες πολιτικοί αρχηγοί, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εμπειρογνώμονες σε θέματα ισότητας των φύλων αντάλλαξαν βέλτιστες πρακτικές και προσωπικές εμπειρίες χειραφέτησης γυναικών εν μέσω κρίσεων με ευρωβουλευτές και εθνικούς βουλευτές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση που έγινε στις 4 Μαρτίου εδώ.

πηγή: europarl.europa.eu

Παρόμοια άρθρα

Back to top button