Αγγ. Μακρυγιάννης: «Τελικά θα έχουμε και φέτος έναν στατικό, διαχειριστικό και ρουσφετολογικό προϋπολογισμό στον Δήμο μας»

Επιστολή – άρθρο του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης του Δήμου Μεγαρέων «Όμορφες Πόλεις, Άγγελου Μακρυγιάννη, αφορά στον προϋπολογισμό του Δήμου και ακολούθως αναφέρει:

Ο φετινός προϋπολογισμός του δήμου μας χαρακτηρίζεται από την στατική του μορφή, όπως ανέφερε και ένα από τα πρώην πρωτοκλασάτα στελέχη του συνδυασμού του κ. Σταμούλη, άκρως διαχειριστικός χωρίς ίχνος ανάπτυξης και προοπτικής, και σίγουρα ρουσφετολογικός μιας και η μόνη εικόνα που δείχνει είναι το να υπάρχει το μικρό περιθώριο για προσωπικά ρουσφέτια εις βάρος του γενικού συνόλου της κοινωνίας. Άρα άλλο ένα τουλάχιστον χαμένο οικονομικό έτος.

Οι πόλεις μας είναι εντελώς σταματημένες στον χρόνο. Σαν την Νέα Πέραμο και τη Κινέτα που τις αποκλείσαμε από παντού, τουλάχιστον θα μπορούσαμε να τις συνδέσουμε δια θαλασσής αλλά και εκεί ρίχνουμε το καλώδιο. Δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια, ούτε την οικονομική ανάπτυξη και μεγέθυνση της χώρας μας μετά την οικονομική κρίση δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν. Και αυτό γιατί ποτέ η πολιτική διοίκηση του δήμου δεν ήταν ένα βήμα μπροστά και έτοιμη να πάρει πόρους και προγράμματα από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Περιμένοντας πάντα στην ουρά μην και περισσέψει κάτι από τους άλλους για να το πάρουμε.

Αυτό βέβαια δείχνει και την κόπωση που έχει πλέον η σημερινή δημοτική διοίκηση του δήμου μας μιας και τα στελέχη της έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο της προσφοράς τους. Με την σιγουριά της εξουσίας στα χέρια τους, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς τα απαιτούμενα τεχνικά και υπηρεσιακά εργαλεία, με μοντέλα της δεκαετίας του ‘80 και ’90, όπως τα βρήκαν από τους προηγούμενους και χωρίς να αλλάξουν απολύτως τίποτα πορεύονται μέσα σε ένα μίζερο και αβέβαιο μέλλον. Αγαπητοί κ.κ. της διοίκησης είμαι απόλυτα πεπεισμένος, ότι δεν μπορείτε να κάνετε κάτι καλύτερο για τον τόπο μας από το να περιμένετε να σας τα κάνουν όλα οι άλλοι.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να αναφέρω και την έλλειψη ενός πραγματικού στρατηγικού σχεδίου (master plan) όπου θα συμφωνήσουν όλες οι δημοτικές παρατάξεις για τα επόμενα τουλάχιστον είκοσι χρόνια, για να ξέρουμε όλοι που οδηγούνται οι πόλεις μας. Από την άλλη πλευρά και η πολύ πρόωρη απομάκρυνση – παραίτηση του γενικού γραμματέα του δήμου μας από τα καθήκοντά του, επιβεβαίωσαν το κλίμα στασιμότητας που θέλετε να διατηρήσετε.

Ένας τεχνοκράτης, όπως τον είχατε αποκαλέσει, όταν τον διορίσατε το μόνο που θέλει είναι να πάει ο δήμος μας μπροστά, αλλά εσείς τελικά βάλατε πάνω απ’ όλα το πολιτικό κόστος και την επανεκλογή σας. Δυστυχώς οι νέοι μας θα συνεχίζουν να φεύγουν για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη ζωή είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό. Καταλαμβάνοντας τις πόλεις μας από νέους και πολύ διαφορετικούς από την ιστορία μας πληθυσμούς.

Καλομαθημένοι στην γαλήνια νιρβάνα σας το μόνο που σίγουρα καταφέρνετε είναι να ερημωθεί αυτός ο όμορφος και με πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα τόπος. Τόπος ευλογημένος που για χιλιετίες άντεξε και επέζησε σε δύσκολες και πολύ δύσκολες καταστάσεις. Τόπος που είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα επιλέξει αυτούς που πραγματικά του αξίζουν. Νέους με στόχους και προοπτική, αγνοώντας το πολιτικό κόστος, να ανατρέψουν την οπισθοδρόμηση και παρακμή των πόλεων μας.

Σας ευχαριστώ για την ανάγνωση

Άγγελος Μακρυγιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος – Επικεφαλής Όμορφες Πόλεις

Παρόμοια άρθρα

Back to top button