Γ. Στρατούρης: Πάνω από 20 Κέντρα Υγείας στην Αττική εκτελούν δωρεάν τεστ κορωνοϊού σε ύποπτα κρούσματα. Πουθενά ο δήμος Μεγαρέων

Άρθρο του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Στρατούρη, με το οποίο παρεμβαίνει στο ζήτημα των κρουσμάτων του ιού σε μαθητές των σχολείων της επικράτειας του δήμου σε σχέση με την αντιμετώπισή τους:

Σε απόγνωση βρίσκονται ήδη οι γονείς, η μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα σε ΜΕΓΑΡΑ και ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟ.

Και ενώ οι εξελίξεις σε κρούσματα κορονοιού – στις σχολικές μονάδες- είναι ραγδαίες η διοίκηση μειοψηφίας του κ Σταμούλη βρίσκεται σε πλήρη ακινησία (πέρα βρέχει)

Τις τραγικές δε παραλήψεις της, προσπαθεί να καλύψει επικοινωνιακά, επιρρίπτοντας τις ευθύνες της δεξιά και αριστερά. Διχάζει και διαιρεί την κοινωνία (διαίρει και βασίλευε) δημιουργώντας τεχνηέντως επί του θέματος κοινωνικές διαμάχες. Στοχοποιούνται Άνθρωποι (φταίει ο Α ή ο Β ) και προάγει μέσω των αποκατεστημένων στελεχών της κοινωνικές αναταραχές.

Οι δημόσιες αναφορές της που ορίζουν τις καθαρίστριες (μια ανά σχολική μονάδα) ως επαρκείς για την μη διασπορά του ιού στα σχολεία, κάθε άλλο παρά σοβαρά μπορεί να ληφθούν υπ όψη από τον καθένα.

Τα προβλήματα συσσωρεύονται, μεγαλώνουν και η απραξία της διοίκησης θα τα καταστήσει στο σύντομο μέλλον δισεπίλυτα καθώς θα οδεύουμε προς τον χειμώνα όπου η εμφάνιση και της εποχικής γρίπης θα δημιουργήσει αλαλούμ στα σχολεία στους χώρους εργασίας και κατ επέκταση στην κοινωνία μας.

ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΛΗΦΘΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΙΧΑΝ ΑΝΑΖΗΤΗΘΕΙ ΤΡΟΠΟΙ (ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ) ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

Τα ιδιωτικά όμως τεστ ως γνωστό (για κάποιο ύποπτο κρούσμα) είναι πανάκριβα και η οικονομική κρίση τα έχει καταστήσει απαγορευτικά για τα σημερινά οικογενειακά οικονομικά δεδομένα.

Έτσι η πολιτεία ανταποκρινόμενη ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ρίχνει στην μάχη της αντιμετώπισης του έλεγχου και περιορισμού της διασποράς 20 ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ , ΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΕ ΥΠΟΠΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.

Το Κ.Υ Μεγάρων όπως όλοι συνομολογούν έχει εξαιρετικές προϋποθέσεις (προσωπικό και εργαστήρια) και δύναται να ανταποκριθεί άριστα σε μια τέτοια συνθήκη, που θα αποτελούσε ισχυρό όπλο κατά της διασποράς της νόσου στον Δήμο μας. Δυστυχώς όμως δεν βρίσκεται μεταξύ αυτών των 20.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΠΡΑΞΕΙ ΕΠ ΑΥΤΟΥ Ο κος ΣΤΑΜΟΥΛΗΣ ? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΤΟΣ (έχει άλλες προτεραιότητες) .

Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό ευαίσθητο και άπτεται του κοινωνικού αγαθού που λέγεται ΥΓΕΙΑ δηλώνω ΠΑΡΩΝ ΜΑΖΙ με τους δημοτικούς συμβούλους κ.κ Θωμά Κεφαλοπουλο & Αναστάσιο Καλλιά, ενεργώντας ΗΔΗ από κοινού ώστε να ενταχθεί και το Κ.Υ ΜΕΓΑΡΩΝ στην λίστα των Κ.Υ που θα διενεργούν ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟ σε ύποπτα κρούσματα.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ . ΣΩΤ. ΣΤΡΑΤΟΥΡΗΣ
ΑΞΚΟΣ Π.Ν ε.α
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Παρόμοια άρθρα

Back to top button