Δ. Μεγαρέων: «Έρχεται το φυσικό αέριο στον Δήμο Μεγαρέων»

Δελτίο τύπου του Δήμου Μεγαρέων αναφέρει ότι σε πολύ καλό δρόμο βρίσκονται οι διαδικασίες για την έλευση του Φυσικού Αερίου στον Δήμο.

Εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, με αλλεπάλληλες επισκέψεις στην Εταιρεία Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής και συζητήσεις με τον εκτελεστικό Πρόεδρο της Εταιρείας κ. Χατζηγιάννη Πιέρρο, έχει ζητήσει την παροχή φυσικού Αερίου στα Μέγαρα και στην Νέα Πέραμο και πλέον έχουν ωριμάσει οι συνθήκες και η ΕΔΑ είναι έτοιμη να κατασκευάσει δίκτυο και να τροφοδοτήσει κατ’ αρχάς αγροτικές και πτηνοτροφικές επιχειρήσεις και στη συνέχεια όλη την πόλη μόλις η ΔΕΣΦΑ κατασκευάσει μετρητικό και ρυθμιστικό σταθμό βορειοδυτικά της πόλης των Μεγάρων ο οποίος είναι απαραίτητος διότι ο υπάρχων αγωγός που διασχίζει τον κάμπο είναι υψηλής πίεσης και απαιτείται μετατροπή.

Ο δήμαρχος Μεγαρέων, Γρηγόρης Σταμούλης, μετά την τελευταία συνάντηση πού είχε με τον εκτελεστικό Πρόεδρο της Εταιρείας Διανομής Αερίου κ. Χατζηγιάννη Πιέρρο, το μεσημέρι της Τρίτης 19 Οκτωβρίου 2021, προέβη στην εξής δήλωση:

«Είχαμε σήμερα με τον κ. Πρόεδρο μία πολύ εποικοδομητική κουβέντα και πλέον ήρθε η ώρα να πάρουν και τα Μέγαρα Φυσικό Αέριο. Οι προσπάθειές μας και η μέχρι τώρα συνεργασία, που είχαμε με την Εταιρεία Διανομής Φυσικού Αερίου επιτέλους φέρνουν το ποθητό αποτέλεσμα. Οι διαδικασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς και όπως με διαβεβαίωσε ο κ. Χατζηγιάννης σύντομα το αίτημα του Δήμου θα ικανοποιηθεί. Προφανώς είμαι ικανοποιημένος γιατί πρόκειται για ένα έργο υποδομής σπουδαίας αξίας για την ανάπτυξη όλης της περιοχής του Δήμου Μεγαρέων».

Εκ του Γραφείου Επικοινωνίας
& Δημοσίων Σχέσεων Δήμου Μεγαρέων

Παρόμοια άρθρα

Back to top button