Ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα του ΚΟΥΡΟΥ για την 31η εθελοντική αιμοδοσία

Την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022, η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» διοργάνωσε την 31η κατά σειρά Εθελοντική Αιμοδοσία, και πρώτη για το τρέχον έτος, στο κτήριο του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων στο Κουρκούρι, όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο τύπου.

«Η για μία ακόμα φορά μεγάλη και ασταμάτητη προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει την έμπρακτη αλληλεγγύη και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην εθελοντική δράση μέσα από τέτοια καλέσματα.

Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε εν μέσω των μέτρων αντιμετώπισης του κορωνοϊού, οπότε και διοργανώθηκε κάτω από ιδιαίτερες και αυστηρές διαδικασίες όσο αφορά στην ασφάλεια των αιμοδοτών και των παρευρισκόμενων.

Οι προσερχόμενοι ενημερώθηκαν για το Εθνικό Μητρώο Αιμοδοτών και για τον τρόπο που καταγράφονται πλέον οι αιμοδότες στη χώρα μας σε μία εθνική βάση δεδομένων με σκοπό την ορθή καταγραφή και την ποιοτικότερη συλλογή αίματος.

Η προσπάθεια της κάλυψης των αναγκών σε ολικό αίμα, της διάδοσης της προσφοράς αίματος και η προσέλκυση νέων ανθρώπων είναι συνεχής και επίπονη. Ακούραστα και με συνέπεια η «Εθελοντική Ομάδα Μεγάρων Κούρος» συνεχίζει το έργο της με σκοπό την άμεση και έμπρακτη κοινωνική προσφορά.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

– το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του τμήματος αιμοδοσίας του αντικαρκινικού – ογκολογικού νοσοκομείου «Άγιος Σάββας» για την άψογη συνεργασία και την αδιάκοπη εργασία τους,

-τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ κ. Καλλιπόζη Ιωάννη και το διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΔΗΜΕ για την ευγενική παραχώρηση του Βυζάντειου Ωδείου και της αίθουσας εκδηλώσεων «Αλέξανδρος Ηλίας» του Μουσικού Ομίλου Μεγάρων,

– την επιχείρηση ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Π. ΠΑΝΤΑΖΗΣ για την κάλυψη εξόδων της δράσης,

– τον επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του “Pochette Cafe Bistrot” κ. Ιωάννη Μουρτζούκο για την προσφορά ροφημάτων και εδεσμάτων,

– το αρτοποιείο «Αρτοσύνθεση» – Ευάγγελος Κρεμμύδας,

– τα τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την δωρεάν και απεριόριστη προβολή της δράσης,

– Και τέλος τα μέλη μας για την προετοιμασία και τη διοργάνωση.

Με το σύνθημα «η αιμοδοσία δεν είναι φιλανθρωπία, είναι καθήκον» δίνουμε ραντεβού στην επόμενη αιμοδοσία το προσεχές καλοκαίρι».

Για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Κατερινίτσας Αντώνιος

Ο Γ. Γραμματέας
Νάστος Παναγιώτης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button