Αίτημα ένταξης κλάδων κονικλοτρόφων και πτηνοτρόφων στα προγράμματα επιδοτήσεων

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Δυτικής Αττικής, Θανάσης Μπούρας, κατέθεσε δύο αναφορές προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Γεωργαντά.

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου, η πρώτη κατατεθείσα αναφορά έγινε με αφορμή αίτημα εκτροφέων κουνελιών, σύμφωνα με το οποίο ζητάνε να συμπεριληφθεί ο κλάδος τους στους κτηνοτρόφους που θα επωφεληθούν από τα εξαγγελθέντα μέτρα στήριξης των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Στη δεύτερη αναφορά ο Σύλλογος Πτηνοτροφικών Επιχειρήσεων Πουλερικών Χωρικής Εκτροφής Μεγάρων (ΑΙΤΗΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΧΩΡΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ), κάνοντας λόγο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του συνέπεια της ενεργειακής κρίσης, ζητάει να ενταχθεί και ο δικός τους τομέας στα μέτρα στήριξης ύψους 89 εκατ. ευρώ που θα δοθούν στους κτηνοτρόφους.

Ο κ. Μπούρας, πέρα από την κατάθεση των αναφορών, βρίσκεται σε επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να ενταχθούν και οι δύο κλάδοι στα μέτρα στήριξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button