Α. Χοροζάνης: «Γιατί φρενάρει το έργο για το νερό στην Κινέτα;»

Η δημοτική παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Νέας Περάμου» με επικεφαλής τον Αντώνη Χοροζάνη έστειλε δελτίο τύπου κάνοντας αναφορά στο χρόνιο θέμα που αφορά στην υδροδότηση της Κινέτας.
Αναλυτικά:

Σαράντα χρόνια υποσχέσεις, σαράντα χρόνια μελέτες και σαράντα χρόνια η Κινέτα υδροδοτείται με γεωτρήσεις, με νερό ακατάλληλο για κάθε χρήση!

Το τελευταίο επεισόδιο – αλλά πολύ φοβόμαστε όχι το τελικό – του σίριαλ είναι πως δόθηκε σε εργολάβο το έργο μεταφοράς του νερού της ΕΥΔΑΠ στην Κινέτα τον Απρίλιο του 2020, ο δήμαρχος φωτογραφήθηκε με τον εργολάβο στις πρώτες εκσκαφές για τη δεξαμενή και τώρα βλέπουμε πως το έργο καθυστερεί αδικαιολόγητα! Την ευθύνη για την καθυστέρηση αυτή φέρουν ακέραια η κυβέρνηση, η Περιφέρεια, ο Δήμος και η ΕΥΔΑΠ. Φαίνεται πως κάτι δεν τους βγαίνει καλά στη ζυγαριά που βάλανε το «κόστος» – λαϊκές ανάγκες και το κέρδος της Εταιρείας από την άλλη.

Οι διαβεβαιώσεις πως το έργο θα παραδοθεί στην ώρα του (το 2022) δεν μας ησυχάζουν καθόλου και πολύ περισσότερο γιατί το έργο αφορά μόνο την κατασκευή της δεξαμενής και τη μεταφορά πόσιμου νερού.

Τι γίνεται με το δίκτυο ύδρευσης και με ποιους όρους θα φτάσει τελικά το «πολυπόθητο» νερό ως τις βρύσες μας; Θα μπορούν όλοι οι κάτοικοι να έχουν πρόσβαση σ’ αυτό (εντός και εκτός σχεδίου, προσιτή τιμή) ή θα είναι ένα εμπόρευμα που θα υπόκειται στους νόμους της αγοράς, με τις ανάλογες για τον λαό συνέπειες;

Αυτά θα έπρεπε να απασχολούν τους φορείς της Ομοσπονδίας Συλλόγων Κινέτας κι όχι να διαγκωνίζονται για το ποιος θα ευχαριστήσει τον δήμαρχο που μερίμνησε να έρθει το νερό ύστερα από βλάβη στο δίκτυο και να χειροκροτούν για τις υποσχέσεις που δίνει. Μιλάμε για βλάβη που κράτησε 10 μέρες κι ενώ αποτελεί αυτονόητο καθήκον του δημάρχου να ασχοληθεί, εδέησε να το κάνει την πέμπτη μέρα κι ύστερα από διαμαρτυρίες.

Οι κάτοικοι της Κινέτας οφείλουν να μην εφησυχάζουν, να μην επαναπαύονται με τις ανέξοδες υποσχέσεις που θα πυκνώνουν το επόμενο διάστημα και να είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν αυτά που τους αξίζουν και είναι πολλά, όχι μόνο το νερό: Είναι η αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία (άλλες υποσχέσεις εκεί), είναι οι αποζημιώσεις, είναι το δικαίωμά τους στην ίδια τη ζωή!

ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΑ ΤΩΡΑ!
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΑΣ!

Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Αντώνης Χοροζάνης

Παρόμοια άρθρα

Back to top button