Λαϊκή Συσπείρωση: «Ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι μακριά από τις λαϊκές ανάγκες»

Η Λαϊκή Συσπείρωση Μεγάρων – Ν. Περάμου απέστειλε άρθρο – επιστολή σχετικά με τον προϋπολογισμό του Μαρτίου 2024 του Δήμου Μεγαρέων, με τίτλο «μία από τα ίδια, μακριά από τις λαϊκές ανάγκες».

«Μετά τη σύνταξη του προϋπολογισμού από τη νέα δημοτική αρχή επιβεβαιώνεται πως το “νέο” προχωρά με τις παλιές “δοκιμασμένες” συνταγές….Κουραστήκαμε και αγανακτήσαμε να βλέπουμε κάθε χρόνο έναν προϋπολογισμό που άλλοι λένε πλασματικό, άλλοι αντι-αναπτυξιακό, άλλοι πως είναι καλός αλλά με τρύπες κλπ.…και καμιά παράταξη πλην της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ (που πλέον δεν εκπροσωπείται στο δημοτικό συμβούλιο) δεν φωνάζει την αλήθεια: ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ! Ενώ όλα αυτά τα χρήματα είναι χρήματα του μεγαρικού λαού, που βγαίνουν από το υστέρημά του σε μια περίοδο που πραγματικά στενάζει και περιμένει έστω μια ανακούφιση…,παίζουν, Δήμαρχος και δήθεν αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, κυριολεκτικά με τον πόνο μας!

Η ακρίβεια έχει χτυπήσει κάθε νοικοκυριό, οι αυξήσεις στο ρεύμα μάς έχουν οδηγήσει σε απόγνωση και δεν γίνεται καμιά κουβέντα για μείωση των Δημοτικών Τελών ώστε να δούμε μια στοιχειώδη ανακούφιση!

Ο λαός φωνάζει για αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά έργα, για σχολεία και παιδικούς σταθμούς, για στήριξη αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών, για στελέχωση των υπηρεσιών καθαριότητας, για έστω στοιχειώδες οδικό δίκτυο. Στις περιοχές που επλήγησαν από πλημμύρες και πυρκαγιές δεν έχει γίνει τίποτα ουσιαστικό και ολοκληρωμένο, ενώ όπου έγινε κάτι, το έργο ήταν αποσπασματικό δημιουργώντας νέα προβλήματα.

Πού είναι τα έργα που έχει ανάγκη ο λαός; Μας μιλάνε για μελέτες κι άλλες μελέτες που περιμένουμε να ωριμάσουν, σκάβονται δρόμοι, γίνονται πασαλείμματα, συνεχίζουμε να πλημμυρίζουμε, να σπάμε τα αυτοκίνητά μας, να απογυμνώνονται οι υπηρεσίες του Δήμου και στο βάθος…καλώδιο! Ένα καλώδιο ηλεκτρικής ενέργειας που περνά έξω-ή μέσα – από τα σπίτια μας επιβεβαιώνοντας αυτό που λέγαμε: Την ώρα που θα περνάει από το σπίτι του εργαζόμενου ή του άνεργου ένα καλώδιο υπερυψηλής τάσης, αυτός δεν θα έχει ρεύμα γιατί δεν θα μπορεί να το πληρώσει!

Δίνονται ελάχιστα για την Πολιτική Προστασία με σοβαρές ελλείψεις σε προσωπικό δείχνοντας έτσι την «ευαισθησία τους» για την προστασία του λαού. Επιβεβαιώνεται η πολιτική «κόστους-οφέλους» που ακολουθούν, δίνοντας «γη και ύδωρ» στο μεγάλο κεφάλαιο κι αδιαφορώντας για τις λαϊκές ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, οι «Ανθεκτικές Πόλεις» και η «πράσινη οικονομία» δείχνει απλώς το μέγεθος της κοροϊδίας, το πόσο μακριά βρίσκονται κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος από τα πραγματικά μας προβλήματα. Η νέα δημοτική αρχή όπως και η αντιπολίτευση συντάσσονται με αυτή την πολιτική, μια πολιτική που χαράσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται στην χώρα και την περιοχή μας.

Διάφορα κυβερνητικά στελέχη περιδιαβαίνουν την περιοχή μας μοιράζοντας κάλπικες υποσχέσεις την ώρα που ο Δήμος στενάζει από την υποχρηματοδότηση και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε βασικές του υποχρεώσεις. Μιλιά γι’ αυτό από κανέναν και το γιατί το έχουμε πλέον καταλάβει: Έρχονται «οι σωτήρες» ιδιώτες να αναλάβουν δημοτικές υπηρεσίες και να κερδοσκοπήσουν κάνοντας βασικά αγαθά εμπόρευμα! Άντε και κάποια αντισταθμιστικά από τα βυτία-βόμβα LNG κι ό,τι προκύψει από τη νέα σιδηροδρομική γραμμή.

ΟΧΙ! Αυτή η πολιτική δεν θα περάσει! Δεν περιμένουμε κανέναν «σωτήρα» να μας αποτελειώσει! Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματά μας! Από το δικαίωμά μας για ζωή! Προχωράμε μαζικά, δυναμικά, με ένα σύνθημα: Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! Διεκδικούμε όλοι:

– Κάλυψη των λειτουργικών αναγκών του Δήμου από το κρατικό προϋπολογισμό.
– Να προχωρήσουν άμεσα έργα βασικών υποδομών αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Δεν περιμένουμε καμιά «ωρίμανση» και δεν ανεχόμαστε καμιά δικαιολογία! Ύδρευση στην Κινέτα ΤΩΡΑ! Ολοκλήρωση της αποχέτευσης, όπου σε πολλές περιοχές (όπως στις εργατικές κατοικίες) ακόμα δεν έχει γίνει σύνδεση.
– Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Δημοτικές Υπηρεσίες, κύρια στις κοινωνικές και στην καθαριότητα. Μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
– Δραστικές μειώσεις στα δημοτικά τέλη, με ξεχωριστούς συντελεστές χρέωσης και προοπτική κατάργησής τους. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο (τράπεζες, Ολυμπία Οδός, διυλιστήρια).
– Αύξηση επιχορήγησης των σχολικών επιτροπών για τη σωστή λειτουργία των σχολείων και την προάσπιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων. Φτάνει πια με τα κοντέινερ! Να γίνει επιτέλους το σχολείο στην Κινέτα! Να ολοκληρωθούν οι εργασίες στο 4ο Δημοτικό και το 2ο Ν. Περάμου, που καρκινοβατούν εδώ και χρόνια.
Δωρεάν πρόσβαση στον Αθλητισμό και στον Πολιτισμό. Δημιουργία νέων χώρων αθλητισμού και πολιτισμού.
– Διπλασιασμό των Παιδικών σταθμών και δημιουργία βρεφονηπιακών με βάση τις πραγματικές ανάγκες.
– Τα Τοπικά Ρυμοτομικά Σχέδια να ολοκληρωθούν άμεσα καλύπτοντας τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα».

Παρόμοια άρθρα

Back to top button