ΔΤ Λαϊκή Συσπείρωση: «Αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός του Δήμου Μεγαρέων»

Ο δημοτικός συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση Μέγαρα - Ν. Πέραμος» επί του προϋπολογισμού και τεχνικών έργων του Δήμου Μεγαρέων

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Μεγαρέων η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα, με τον σύμβουλό της Α. Χοροζάνη. Κι αυτό γιατί πρόκειται για έναν αντιλαϊκό προϋπολογισμό μέσα στον οποίο δεν χωρά ούτε στο ελάχιστο αυτό που είναι η ουσία: η κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Και τι δεν ακούστηκε για μια ακόμη φορά: Παρατάξεις να ψηφίζουν «υπέρ» για να μη χαθεί η επιδότηση, άλλες να χειροκροτούν που σβήνονται τα χρέη της ΔΕΥΑΜ και να εμφανίζονται λαλίστατοι, ενώ έπρεπε τουλάχιστον να σιωπούν για τις μεγάλες ευθύνες που είχαν και έχουν για αυτή την κατάσταση. Κι όλοι βέβαια υποκλίνονται στο όνομα του «ισοσκελισμένου προϋπολογισμού», που σημαίνει πως όλα τα έργα κι όλες οι αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής υποτάσσονται στη λογική «κόστους-οφέλους». Μόνο ό,τι αποφέρει κέρδος προωθείται και εξοβελίζονται στο «πυρ το εξώτερον» οι λαϊκές ανάγκες!

Υποτίθεται πως διαμαρτύρεται ο Δήμαρχος και οι άλλες παρατάξεις για την οικονομική κατάσταση του Δήμου, αφού τόσο η πενιχρή επιχορήγηση όσο και τα «ίδια έσοδα» δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανελαστικές δαπάνες του δήμου. Ο τρόπος που αντιμετωπίζουν αυτή την πραγματικότητα δείχνει καθαρά πως στηρίζουν την κρατική πολιτική, που θέλει τους Δήμους μάνατζερ και ντίλερς επιχειρηματικών συμφερόντων.

Χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» για τον φτωχό Δήμο που αναγκάζεται να βρει από την τσέπη του λαού έσοδα ή να εκχωρήσει αρμοδιότητες (σκουπίδια, ηλεκτροφωτισμός, πράσινο κλπ.) σε ιδιώτες για να μειώσει το κόστος. Ο Δήμαρχος καμαρώνει πως πήρε «ευρωπαϊκό σήμα αριστείας για την καλή διακυβέρνηση» την ίδια στιγμή που η μπόχα από τα σκουπίδια και τα μπάζα απλώνεται παντού, τα αμάζευτα χόρτα και τα ξερόκλαδα απειλούν καθημερινά τα σπίτια μας, οι δρόμοι είναι γεμάτο τρύπες και μπαλώματα, ενώ ο περιβόητος δρόμος κάτω από τη Σχολή Πυροβολικού είναι έτοιμος εδώ και πολλούς μήνες χωρίς να έχει ακόμα ανοίξει….

Στον προϋπολογισμό του Δήμου καθρεφτίζεται η κατάσταση που βρίσκονται οι υλικοτεχνικές υποδομές αλλά και το προσωπικό του Δήμου με τις τεράστιες ελλείψεις που δε θα σταματήσουν να υπάρχουν, ενώ οι εργάτες Δήμου θα συνεχίσουν να βρίσκονται σε κατάσταση ομηρίας, με ολιγόμηνες συμβάσεις, χωρίς ωράριο και εργασιακά δικαιώματα.

Μιλώντας για τα τεχνικά έργα, φαίνεται καθαρά ότι σε κάθε τεχνικό πρόγραμμα έρχονται τα ίδια και τα ίδια, αφού τίποτα ουσιαστικό δε γίνεται. Κι εδώ κυριαρχεί η σχέση «κόστους – οφέλους». Η κατάσταση με την πληττόμενη Κινέτα δεν έχει αλλάξει τρία χρόνια τώρα και ο φόβος πως τα ίδια θα γίνουν και στα Γεράνεια είναι δυστυχώς απόλυτα δικαιολογημένος. Στα σχολεία η συντήρηση είναι ελλιπέστατη, ενώ η δίχρονη προσχολική αγωγή προγραμματίζεται να λειτουργήσει με κοντέινερ που θα κατακλύσουν τους σχολικούς χώρους….

Κουβέντα για αντιπλημμυρικά – αντιπυρικά έργα, για βρεφονηπιακό σταθμό, για ουσιαστικά έργα οδοποιίας, για διευθέτηση ρεμάτων, για αγωγούς ομβρίων (όπως στην Έξω Βρύση), για την αντισεισμική θωράκιση.

Είναι ζητήματα σοβαρά που η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ θέτει κάθε στιγμή, ενημερώνει τον λαό της περιοχής, δείχνει τον πραγματικό ένοχο που δεν είναι άλλος από την πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης καθώς και οι εκφραστές της σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμου.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους επαγγελματίες, τους αγρότες όλο τον λαό να καταδικάσουν αυτή την πολιτική και να αγωνιστούμε για την κάλυψη των πραγματικών μας αναγκών!

Παρόμοια άρθρα

Back to top button