Συλλήψεις για γλέντι σε σπίτι, πρόστιμα σε καταστήματα και σε “ενεργά – κρούσματα” που σπάνε την καραντίνα

Το Αστυνομικό Τμήμα Μεγάρων την τελευταία εβδομάδα, κατά το ρεπορτάζ μας, έχει εντείνει τις προσπάθειες επιτήρησης της τήρησης των μέτρων με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας, αφού όπως διαπιστώνουν οι ειδικοί και με βάση και τα τελευταία δεδομένα που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου από την Πολιτική Προστασία, τα ενεργά κρούσματα παρουσιάζουν αυξητική τάση.

Με βάση όλα τα παραπάνω έχουν αυξηθεί οι περιπολίες και αξίζει να σημειωθεί πως τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί στον δήμο μας, σε παραβάτες τήρησης των μέτρων κατά της πανδημίας, είναι αρκετά. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε περιστατικά των τελευταίων ημερών:

Δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος υπολειτουργούσαν παρανόμως και παρά τις συστάσεις βρέθηκαν σε λειτουργία με 6 – 8 πελάτες καθήμενους χωρίς μάσκα τη στιγμή της επέμβασης της αστυνομίας. Επεβλήθησαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα, 3000 ευρώ δηλαδή στους ιδιοκτήτες και 300 ευρώ στους θαμώνες.

Ακόμα δύο καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (take away), στα οποία κατά την ώρα λειτουργίας τους υπήρχε αρκετά μεγάλος αριθμός πελατών συσσωρευμένος στο χώρο του καταστήματος. Και εδώ τα πρόστιμα ήταν τα προβλεπόμενα όπως και παραπάνω.

Συνελήφθη δημότης Μεγαρέων – ενεργό κρούσμα, ο οποίος μετέβη σε δήμο της Αττικής, παραβιάζοντας την κατ’ οίκον καραντίνα.

Πολλά είναι και τα πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση που έχουν αποδοθεί σε δημότες Μεγαρέων, εκ των οποίων κάποιες δεκάδες αφορούν σε άτομα που διαβιούν στον συνοικισμό των Ρομά.

Τελευταίο περιστατικό – σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ – η χθεσινοβραδινή σύλληψη καλλιτέχνη, ο οποίος με την πενταμελή παρέα του διασκέδαζαν σε φιλική οικία στην Κινέτα και τόσο η δυνατή ένταση της μουσικής όσο και η χρήση όπλου κατά τις βραδινές ώρες προκάλεσαν την ανησυχία των γειτόνων οι οποίοι με τη σειρά τους κατήγγειλαν το περιστατικό στην αστυνομία. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν πως πρόκειται για 6μελή παρέα η οποία υπό τη συνοδεία μεγάλης ποσότητας αλκοόλ και δυνατής σε ένταση μουσικής είχε «στήσει» γλέντι. Αυτό που προξένησε εντύπωση ήταν η χρήση όπλου, όπου στο σημείο βρέθηκαν και 60 περίπου κάλυκες διαμετρήματος 9mm.

Καλό θα είναι να προσέχουμε λοιπόν, όχι κυρίως διότι τα πρόστιμα είναι υψηλά και γιατί η αστυνομία – από το ρεπορτάζ – θα βρίσκεται επί ποδός τις επόμενες ημέρες, αλλά γιατί τηρώντας τα μέτρα κατά του κορωνοϊού, τότε και μόνον τότε θα βοηθήσουμε μαζί με τον παράγοντα «εμβόλιο» να βγούμε όλοι από αυτήν την δύσκολη κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει.

Παρόμοια άρθρα

Back to top button